פיתוי מתוק: טראפלס שוקולד לבן ופסיפלורה
כדורים קטנים של שוקולד לבן ופסיפלורה, בציפוי פתיתי קוקוס קלויים - מי יכול לעמוד בפיתוי? השף-קונדיטור אלי טראב מדגים איך מכינים
טראפלס פסיפלורה וקוקוס קלוי
מתכון באדיבות השוקולטייה אלי טראב, "קרדינל "
המרכיבים:
לטראפלס:
1/4 כוס (60 גרם) מחית פסיפלורה (לא מומתקת) ללא זרעים
200 גרם שוקולד לבן (עם אחוז גבוה של חמאת קקאו 30-35%)
50 גרם חמאה בטמפ' החדר
לציפוי:
100 גרם פתיתי קוקוס יבש
200 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- הטראפלס: ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות ע"י פולסים קצרים במיקרו וערבוב.
- מניחים את מחית הפסיפלורה בסיר קטן, מביאים לרתיחה ויוצקים על השוקולד הלבן המומס.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב בעזרת בלנדר.
- מצננים במקרר שעה וחצי לפחות, עד התייצבות מלאה.
- יוצרים מהתערובת כדורים בגודל ענבים בינוניים ונועצים בהם מקלות סוכריות או שיפודי במבוק קצרים. מעבירים למקרר למשך כמה שעות, עד להתקשות מוחלטת.
- הציפוי: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מפזרים את הקוקוס בתבנית וקולים בתנור עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
- ממיסים בזהירות את השוקולד הלבן בכוס גבוהה ומוסיפים מחצית מכמות שבבי הקוקוס הקלוי. את המחצית השנייה מניחים בקערה.
- טובלים את הטראפלס בתערובת השוקולד-קוקוס ולאחר מכן בקערה עם שבבי הקוקוס. מניחים את הכדורים על נייר צלופן או נייר אפייה ומעבירים למקום קריר למשך מספר שעות עד שהציפוי מתקשה ומתייבש. מאחסנים בקירור.
גיוון:
- ניתן להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב ואת מחית הפסיפלורה במחית מנגו, אננס, חלב קוקוס או פרי אחר.
פסיפלורה
צילום: סי די בנק
מומלצים