שתף קטע נבחר
 

חגיגי ומרענן: סלט עגבניות ומוצרלה מותכת

רוצים לגוון את הסלט הסטנדרטי? השף קובי בן לולו מגיש מתכון לסלט עגבניות ומוצרלה מותכת עם רוטב בלסמי ודבש. מנה יפה וטעימה שמתאימה לארוחות חגיגיות

סלט עגבניות ומוצרלה מותכת

מתכון של השף קובי בן לולו, מסעדת "פרינסס מרי"

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

לסלט:

1 עגבניית תמר חצויה ל-6

1 עגבניה ירוקה חצויה ל-6

6 עגבניות שרי תמר חצויות ל-6

12 צימוקי עגבניה

1/2 כדור גבינת מוצרלה

1 עגבניה אדומה רגילה חצויה ל-6

1 עגבניה אדומה רגילה פרוסה לעיגולים עבי

1 בצל שאלוט

1 שן שום קלופה

שמן זית

חומץ בלסמי

3 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות

לרוטב:

150 מ"ל חומץ בלסמי

5 כפות שמן זית

מיץ מ-1 עגבניות ללא הזרעים

1/2 כף דבש

1/2 כף סוכר


(צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

  1. הרוטב: מבשלים את הבלסמי, הסוכר והדבש. מצמצמים לחצי מהכמות.
  2. מעבירים לכלי עמוק וטורפים בעדינות יחד עם מיץ העגבניות ושמן הזית. מניחים בצד.
  3. את העגבניה הפרוסה לעיגולים אופים יחד עם בצלי השאלוט ושן השום, מעט בלסמי ושמן זית, במשך כ-10 דקות, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  4. מוציאים את העגבניות האפויות ומכניסים את המוצרלה לתנור שחומם למשך כ-2 דקות.
  5. מניחים בצלחת עגולה את כל מרכיבי הסלט ובמרכז מניחים את העגבניה האפויה, הבצל, והמוצרלה.
  6. מזליפים מהרוטב בנדיבות. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים