בלי תוספות מלאכותיות: קטשופ ביתי
בלי חומר משמר, בלי צבע מאכל, ובלי שום תוסף לא טבעי. קטשופ לא חייב להיות מוצר תעשייתי שיוצא מבקבוק פלסטי - כך תכינו בבית בקלי קלות קטשופ נהדר
קטשופ ביתי
המרכיבים:
800 גרם עגבניות, חתוכות לקוביות, או 1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זית
1 שן שום
1 קופסה רסק עגבניות
2/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס חומץ
1 כפית מלח
2 מסמרי ציפורן שלמים
3 גרגרי פלפל אנגלי
1 כפית חרדל
(צילום: ויז'ואל/פוטוס)
אופן ההכנה:
- מרסקים את העגבניות למחית בבלנדר ומסננים.
- מחממים את השמן בסיר מתאים ומטגנים בו את הבצל והשום עד שהם הופכים שקופים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב, במשך שעה, עד שהקטשופ מסמיך.
- מסננים את הקטשופ ומעבירים לכלי מתאים.
צילום: ירון ברנר
מומלצים