שתף קטע נבחר

 

איראן: אסור להאזין ל-BBC ולקול ישראל

המשטר האיראני ממשיך במאמציו לבודד את מלבי המהומות. משרד המודיעין פרסם רשימה של 60 ארגונים לא ממשלתיים, תחנות רדיו זרות ואתרי אינטרנט - ואסר על כל קשר עמם. שדרן ישראלי בפרסית: הם מכינים את הקרקע להשלמת ההפיכה

מבודדים את העם: איראן אסרה הבוקר (יום ג') על אזרחיה "ליצור קשר" עם 60 ארגונים מערביים לא ממשלתיים, רובם אמריקנים, וכן עם אתרי אינטרנט המתנגדים למשטר או עם אמצעי תקשורת זרים בפרסית, בהם גם "קול ישראל".

 

ברשימה מופיעים: Human Rights Watch, מכון ברוקינגס, קרן ג'ורג' סורוס, המכון הלאומי למען דמוקרטיה (NED), קרן פורד וקרן רוקפלר. כמו כן מופיעות בה רשתות לוויין זרות בפרסית ורשתות רדיו כמו קול אמריקה, BBC בפרסית, רדיו פרדה (שממומן על-ידי ארה"ב), MEMRI, קול ישראל וערוצי לוויין הנמצאים בבעלות המוג'הידין.

 

משרד המודיעין האיראני, העומד מאחורי ההחלטה, הסביר את המהלך בכך שכל הארגונים ואתרים המופיעים ברשימה לוקחים חלק בארגון המחאות נגד המשטר מאז בחירתו מחדש של הנשיא, מחמוד אחמדינג'אד, לפני כחצי שנה. להחלטה צפויה להשפיע על פעילות אתרי האינטרנט של האופוזיציה האיראנית, אשר משחקים תפקיד מרכזי בהפצת מסרים ותמונות מהמהומות ברחבי איראן.

 

"כל הסכם, קשר או שימוש באמצעיהם של ארגונים אלה אסור ובלתי חוקי", אמר סגן שר המודיעין האיראני לאמצעי התקשורת במדינה. הוא ציין גם כי על אזרחי איראן "לנתק קשרים לא רגילים עם אזרחים זרים, שגרירויות וארגונים הקשורים אליהן".

 

אתמול הודיע משרד המודיעין האיראני כי עצר אכמה אזרחים זרים בחשד שהיו מעורבים ב"תעמולה ולוחמה פסיכולוגית". הוא נמסרה זהותם או לאומיותם של העצורים. אתר החדשות הפרו-ממשלתי ראג'ניוז דיווח כי בין העצורים אזרח בריטי ועיתונאי סורי שעובד מאיראן עבור רשת הטלוויזיה של דובאי.

 

השדרן הוותיק מנשה אמיר התייחס בשיחה עם ynet לאיסור שהטילו השלטונות האיראנים על קשר עם קול ישראל, ואמר: "אנחנו משדרים קרוב ל-20 שנה וזו לא הפעם הראשונה שמנהיגי איראן מאשימים אותנו בעידוד העם האיראני לנהל מאבק למען זכויותיו.

 זה לא משפיע על המדיניות שלנו. בכל פעם שהיו מהומות באיראן או שהתקרבו תאריכי יעד חשובים - הם ניסו לחסום גם שידורי תחנות זרות וגם אינטרנט.

 

לדברי אמיר, הטענות של משרד המודיעין האיראני הן "הכנת הקרקע להשלמת ההפיכה הפוליטית-תרבותית שהתחילה לאחר הבחירות לנשיאות. אנחנו מנהלים שיחות עם מאזינים בתוך איראן ומחוצה לה ורבים עולים לשידור ומביעים את דעתם נגד המשטר בצורה חופשית ותקיפה. אלה מאזינים שגרים בכל פינות איראן ומייצגים חתך מכל מגזר תרבותי ומכל חתכי הגיל. חלקם דורשים מישראל לבוא להציל את העם האיראני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמיר. דורשים שנבוא להציל אותם
אחמדינג'אד. לא פעם ראשונה
צילום: AP
מומלצים