אינטל חושפת מעבד ראשי וגרפי משולב
טכנולוגיית Core i7 חוזרת, באריזה חדשה ומתומחרת אגרסיבית ועם הרבה תכונות חדשות: בראשן, האצה גרפית מובנית שתאפשר להוזיל עלויות, לחסוך חשמל ולבנות מחשבים קטנים יותר
Arrandale הוא מעבד למחשבים ניידים ו-Clarkdale הוא מעבד לשולחניים. שניהם מתבססים על טכנולוגיית Westmere (ידועה גם בשם הקוד Nehalem-C), גירסת ה-32 ננומטר של מיקרו-ארכיטקטורת Nehalem המשמשת כבר במעבדי Core i7.
בשלב ראשון אינטל הכריזה על אחד-עשר מעבדי Arrandale ושישה מעבדי Clarkdale שיסומנו Core i3, Core i5 ו-Core i7. דגם נוסף של Clarkdale יסומן Pentium G9650; זהו מעבד עם מטמון מוקטן, וללא תמיכה בטכנולוגיית HyperThreading שישווק במחיר של 87 דולר בלבד. כל המעבדים החדשיים יהיו דו-ליבתיים.
בדומה למעבדי Atom האחרונים (לשעבר "Pineview") שהוכרזו לפני כשבועיים, Arrandale ו-Clarkdale כוללים מאיץ גרפי (GPU) ובקר זיכרון (Memory controller) מובנים. זה מאפשר לפשט את ערכת השבבים הנלווית אליהם, לצמצם את צריכת החשמל, להוריד את עלות החבילה, ולבנות באמצעותה מחשבים קומפקטיים יותר עם מערכות קירור
פשוטות יותר.
מהירות שעון דינמית
המעבדים החדשים כוללים מספר תכונות חדשות נוספות, לרבות תמיכה מובנית ב-Blu-ray dual stream, באודיו 7.1, ובטכנולוגיית Dynamic Frequency המאפשרת שינוי מהירויות השעון של ה-GPU וליבות המעבד לפי הצורך במהלך העבודה, כדי לקבל ביצועים וזמן-סוללה אופטימליים.
בניגוד לטכנולוגיות דומות שהציגה בעבר, הטכנולוגיה הזו מאפשרת גם לבצע Overclocking (כלומר הגדלה של מהירות השעון מעבר למהירות המוצהרת של המעבד). המעבדים החדשים גם תומכים במעבר "חם" בין ה-GPU המובנה לעבודה עם כרטיס גרפי נפרד (Discrete).
כלומר, מחשבים שיתבססו עליהם ישתמשו באופן רגיל בהאצה המובנית, ויפעילו את ההאצה המתקדמת יותר של הכרטיס הגרפי רק בעת הצורך.
דגמי Arrandale זמינים במהירויות שעון של 1.06 עד 2.66 גיגהרץ, בעלות דירות הספק (TDP) של 18 וואט, 25 וואט או 35 וואט ובמחירים סיטונאיים של 241 עד 332 דולר.
Clarkdale יהיה זמין במהירויות שעון של 2.8-3.46GHz, בעלות הספק של 73 וואט או 87 וואט, ובמחירים של 87 עד 284 דולר. דגמים ראשונים של מחשבים ניידים שיתבססו על Arrandale צפויים להיות מוצגים ב-CES 2010.