שתף קטע נבחר

סגירת 'בריכת ירושלים' - 1,000 הצהרות, 0 מעשים

מה צריך ציבור לצפות, מראש העיר שעבורו הוא בחר, שיעשה למענו? אם נשאל את פרנסי עיריית ירושלים, לפחות בכל מה שנוגע לפרשה המשונה של סגירת 'בריכת ירושלים', התשובה תהיה כלום. השבוע נסגרה הבריכה – אתר הנופש והספורט מהגדולים בעיר – אלפי מתרחציה המושבתים מוחים, כותבים עצומות ומפגינים הפגנות. והעירייה? היא מצידה מאחלת להם הצלחה במאבק אך מעבר לתמיכה המילולית – כלום

למי שמבקש דוגמא כיצד חומק ראש עיר מלעסוק בעניין ציבורי שמכאיב לחלק גדול מתושבי עירו - כדאי שיעיין בפרשת סגירת הבריכה הגדולה בירושלים. ומי שמבקש דוגמא לרשות עירונית שלא ממש מתאמצת לפתור משבר עירוני ומשאירה את התושבים מוחים, אך בלא מענה - כדאי שיעיין באופן שבו פועלת עיריית ירושלים, נכון יותר - באופן שבו אינה פועלת, בפרשת סגירת הבריכה הגדולה בעיר הבירה.

 

בסוף השבוע, נסגרה "בריכת ירושלים" – קומפלקס בריכות שבמרכזו בריכה אולימפית, היחידה בירושלים. מדובר במוסד ירושלמי מיתולוגי הפועל כבר למעלה מחמישים שנים. לכאורה נסגרה הבריכה לצורך שיפוצים שמשרד הבריאות דורש, אלא שבפועל אין בכלל הסכמה על טיב השיפוצים והיקפם, והאתר עומד שומם וריק. יזמי הבריכה מצהירים, ומשום-מה עיריית ירושלים בעקבותיהם, שגם אחרי שתפתח שוב, יהיה זה לחמישה חודשים בלבד והיא תשוב ותיסגר ב-1 באוקטובר.

 

"בריכת ירושלים" משרתת אלפי מתרחצים מכל דרום העיר וכן כמה אגודות ספורט (זו כאמור הבריכה היחידה בירושלים באורך של 50 מטרים). מדובר במרכז של נופש ופעילות ספורט הגדול ביותר באיזור המשרת אוכלוסיה מגוונת ביותר – משפחות, קשישים, שחיינים חובבים, ספורטאים מקצועיים, חילונים ודתיים. אך כל זה לא ממש מטריד את בעלי הבריכה (שותפות של החברה הקבלנית ה'אחים אלה' ומושב שורש) שלא ממש מסתירים את כוונתם לסגור את הבריכה כליל ולעשות בשטח שימוש נדל"ני.

 

המהלך הזה נוגד מפורשות את ההסכם שבינם לבין העירייה הקובע שאפשר להפעיל במקום אך ורק בריכה. והעירייה, במקום שתבהיר לבעלים חד-משמעית כי לעולם לא תאפשר שינוי תב"ע במקום, ושתאלצם להפעיל את הבריכה כל ימות השנה; ובמקום שתפעל לחילוץ הבריכה מהיזמים והפיכתה לבריכה עירונית – לא נוקטת שום מהלך אקטיבי. אמנם יועצה המשפטי הנפיק חוות דעת המחייבת את הבעלים להמשיך ולהפעיל את המקום, ואמנם דובריה אומרים את המילים הנכונות לכאורה, אך ברגע שהם נדרשים לעשייה הם מסתייגים מפורשות או למצער נעלמים דום.

 

"הגיע הזמן שתושבי ירושלים יגנו על הבית"

כך למשל בשיחה עם קובי כחלון – סגן ראש העיר והאחראי על תיק התכנון והבנייה. כחלון מחזק, מילולית, את התושבים אך במענה לשאלות על מה בפועל עתידה העירייה לעשות הוא נאלם: "זהו מאבק של האזרחים, הגיע הזמן שתושבי ירושלים יגנו על הבית" הוא אומר:

 

הכתבה מלווה בכתוביות להנגשה לכבדי שמיעה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ומה באמת אמור הציבור הירושלמי לצפות מהעירייה שלו במקרה כזה? "יש לכך תשובה פשוטה מאוד: מה שעיריית תל-אביב עשתה בפרשה דומה", אומרת רונית לומברוזו, ששוחה בבריכה כבר שלושים שנה, היא מכוונת כמובן לפרשת בריכת גורדון. "שניר ברקת ישכיל ללמוד מאחרים, למשל מראש העיר תל-אביב, שבסיטואציה דומה ב'בריכת גורדון' שנקט עמדה והשקיע מיליוני שקלים במהלך ששימר ושיפר את הבריכה והפך אותה לבריכה עירונית

משובחת ומרשימה".

 

אך בעוד שרון חולדאי הבין שאתר שחייה וספורט הוא שירות ציבורי ראשון במעלה, ניר ברקת פשוט מתעלם. כל ניסיון של ועד הפעולה לקבל ממנו ולו שבב התייחסות, שלא לומר מעשה, נתקל בחומת שתיקה בצורה.

 

גם פניות של העיתונות ללשכה לא מניבים מענה הולם. כך למשל נראית ה"התכתבות" האחרונה בין ynet לראש העיר ירושלים. הפנינו אליו שלוש שאלות, ובין השאר שאלנו מדוע לא תנקוט העירייה במהלך אקטיבי של חילוץ הבריכה מהיזמים והפיכתה לבריכה עירונית (בדומה למהלך שנקטה עיריית תל-אביב). יצוין בהקשר זה שלגורמים שונים בעירייה הוצע לפתור את המשבר באמצעות מהלך של חילופי שטחים.

 

ראש העיר עצמו לא ענה לשאלותינו. במקומו נתקבל מענה לאקוני מדובר העירייה שאינו מתייחס כלל לשאלות שנשאלו: "עיריית ירושלים, באמצעות היועץ המשפטי חביליו ומחזיק תיק התרבות פפה אללו, פועלים ללא לאות להשיב את הבריכה לפעילות מתמשכת ויצירת מנגנון קבוע לפעילותה לאורך זמן. הבריכה נסגרת ל- 4 חודשים בלבד

 עבור שיפוצים, זאת על פי הוראות משרד הבריאות."

 

לוועד הפעולה של המתרחצים המושבתים לא נותר אלא לקוות שהעירייה תתעשת ותמצא מענה למצוקתם "נמשיך בפעילות המאבק שלנו גם בזמן השיפוצים", אומר שמעון ביגלמן איש הועד "ונעקוב בקפידה אחר הנעשה בכדי להבטיח את המשך פעילותה גם בשנים הבאות. המטרה שלנו היא להסיר ממנה את איום ההריסה לצמיתות".

 

לחתימה על עצומת הרשת להצלת בריכת ירושלים לחצו כאן.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דינה קורן
בריכת ירושלים בימים יפים יותר
צילום: דינה קורן
צילום: יהונתן צור
נאבק גם בזמן השיפוצים
צילום: יהונתן צור
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים