שתף קטע נבחר

 

השרים החליטו להרחיב החובה לדווח על פדופילים

צוות השרים שמינה נתניהו החליט, בין היתר, לקדם ולהאיץ חקיקה שתרחיב את חובת הדיווח לגבי עברייני מין; להרחיב את שיתוף המידע לגבי עבריינים עם ציבור המעסיקים; ולהגביר את הפיקוח על העבריינים לאחר שחרורם, כולל טיפול תרופתי

בישיבת הממשלה בתחילת השבוע הורה ראש הממשלה בנימין נתניהו להקים צוות שרים בראשות שר המשפטים יעקב נאמן ובהשתתפות השר לבטחון-פנים יצחק אהרונוביץ', שר הרווחה יצחק הרצוג וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, כדי "להבטיח את בטחון הילדים" לנוכח תופעת עבריינות המין, שזכתה להבלטה בעקבות רצח הילד לאון קלנטרוב. הצוות התכנס היום (ד') לראשונה, וקיבל חמש החלטות שנועדו להדק את הפיקוח על עברייני מין, בייחוד כאלה שפגעו בילדים, ולהגביר את המודעות והאחריות של הציבור לנושא.

 

ההחלטה הראשונה נוגעת להרחבת חובת דיווח על חשד לעבירות מין בקטינים. במצב החוקי כיום, חובת דיווח כזו חלה רק על בני משפחה של הקטין הנפגע, או אדם האחראי עליו. החלטת הצוות קוראת לפתוח במהלכי חקיקה שיחייבו כל אדם היודע על עבירת מין כזו לדווח עליה לרשויות.

 

ההחלטה השנייה קוראת לתיקון החוק למניעת העסקה של עברייני מין. כיום מונע החוק את העסקתם של עברייני מין במוסדות מסויימים. השרים מציעים לאפשר גם למעסיקים פרטיים לערוך בירור במשטרה לגבי מועמדים להעסקה, ולקבל אישור בדבר העדר הרשעות שלהם בעבירות מין.

 

הצעות חוק - תוך שבועיים 

עוד החליטה הוועדה לזרז את הליכי החקיקה בנושא שיקום עברייני מין והמשך הפיקוח עליהם לאחר שחרורם מהכלא, כשבין היתר תיבחן לגבי כל אחד האפשרות להשתמש בטיפול תרופתי.

 

ההחלטה הרביעית נוגעת לקיצור תהליכים וזמנים בהמתנה לחקירה בתיקי עבירות מין - נושא שלגביו התריעו גורמי הרווחה בדיון המיוחד שהתקיים היום בנושא בוועדת הכנסת להגנה על הילד. האמצעי לכך, קבעו השרים, יהיה הוספת תקנים לחוקרי ילדים וחוקרי אנשים עם מוגבלויות אצל הגורמים הרלוונטיים. כמו כן, החליטו השרים "להסדיר נושאים נוספים" הנוגעים להעברת מידע לרשויות המקומיות בנוגע לעברייני מין.

 

לבסוף החליטו השרים לייעל את שיתוף הפעולה בין הגורמים השונים העוסקים בנושא, ולהקים בכל מחוז צוות שיורכב מנציגי משרדי הרווחה, הבריאות וביטחון הפנים, אשר יקבע הסדרי תיאום ושיתוף פעולה בטיפול בתופעות של פגיעה מינית בקטינים. לפי ההחלטה, תיבחן האפשרות שצוותים אלו ישתלבו במסגרת צוותי הפעולה הקיימים של הרשויות המקומיות.

 

לבקשת צוות השרים, הצעות החוק על פי ההחלטות שהתקבלו בדיון יוגשו בתוך שבועיים, מלבד ההצעה בנושא שיקום עברייני מין ופיקוח עליהם, שכבר נמצאת בהכנה - וצוות השרים החליט כי תונח על שולחן הכנסת כבר בראשית השבוע הבא.

 

"לפעול ביד קשה"

במקביל, התייחס השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' לטיפול במקרים אלה, במהלך דיון במליאת הכנסת. הוא אמר בין היתר: "מקרי הרצח האחרונים הינם חמורים ביותר ואין לעבור עליהם לסדר היום. הטיפול באלימות ועבירות מין נגד ילדים ייעשה ביד קשה בידי גופי האכיפה ...".

 

השר אמר כי הוא מתכוון לבחון שורה של צעדים בנושא הטיפול במקרי הפדופיליה: "אגביר את פעילות האכיפה בתחום ואת שיתוף הפעולה עם משטרות בחו"ל כדי למפות ולאתר את עברייני המין, תוך כדי קבלת מידע מהאינטרפול על מעורבות גולשים ישראלים בחומרי תועבה פדופילים.

 אפעל להגדלת יחידת הפיקוח של השב"ס המפקחת כיום על מאות עברייני מין שהשתחררו מהכלא. הפיקוח הינו לוודא שאכן עומדים בקריטריונים ובמגבלות שהטיל עליהם בית המשפט בשחרור. הגדלת היחידה תביא לפיקוח אפקטיבי יותר.

 

לדבריו, הוא ימליץ ליזום חקיקה שתאפשר פיקוח על תנועתם ומיקומם עברייני מין שמשתחררים, בדומה ל"אזיק אלקטרוני" שיהיה עליהם, כדי להגביר את יעילות הפיקוח. הוא הציע צעדים נוספים כמו טיפול כימי וסירוס. "אבחן אפשרות חוקית להציע לעבריין סירוס ומתן פריווילגיות כדי שיסכים מרצונו כגון, קיצור תקופת המאסר, מתן ביקורים וחופשות. כמו כן, אנסה לקצר את תקופת ההמתנה לטיפול כזה כאשר עבריין מין יחפוץ בו. כיום הוא מסורבל ובירוקרטי. יש ליזום תיקון וחקיקה המאפשר לאשפז בכפייה עברייני מין בדגש על פדופילים סדרתיים, המסוכנים לסביבה. כיום אין בהגדרת המסוכנות לציבור בחוק האשפוז- התייחסות לפדופיליה".

 

בהכנת הידיעה השתתף אמנון מרנדה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בראש הצוות. השר נאמן
צילום: ג'ורג גינסברג
דרכי טיפול. אהרונוביץ'
צילום: גיל יוחנן
מומלצים