נטבוק לנובו S12: ארנב לבן ופעלתן
הדור השני של נטבוקים מבית לנובו מציג מעבד גרפי איכותי, עיצוב אלגנטי, זמן סוללה טוב ומקלדת שהיא שילוב בין תכנון מבריק וטעות מצערת אשר תעמיד במבחן את ראייתכם. בדקנו
עיצוב, מבנה וממשק
ה-s12 הוא בהחלט מחשב יפה: צבע לבן פנינה נעים למראה, גב המסך מעוטר בדוגמת עיגולים קטנים וציפוי מבריק. העיטור אינו בולט לעין במיוחד, אולם פשוט ואלגנטי. כשפתחנו את המחשב התאכזבנו לגלות שלצירי המסך מגבלת זוית – נותן להטותו רק 25 מעלות אחורה, דבר שמפריע בעבודה על הברכיים.
הגוף עשוי פלסטיק abs חזק ועמיד, המקלדת מלאה, ומעליה כפתורי פונקציות בודדים. מחשבי לנובו מתאפיינים בעיצוב מינימליסטי, שמרני ואף ספרטני – רק מה שמחויב המציאות - והנטבוק החדש נאמן למסורת זו. כפתורי הפעלה ואתחול ממוקמים משמאל, וכפתורי עוצמת שמע והחרשה מימין. תכונה מעניינת של המחשב הוא כפתור Qs , הניתן לתכנות. הוא יכול להוות קיצור דרך להפעלת תוכנה, קישור אינטרנט או קובץ מוגדרים. חביב.
המקלדת היא כאמור, מלאה - ואיכותית. המקשים אינם רגישים מדי והמשתמש יכול להניח את ידו, גם בהפעלת לחץ מסוים על המקלדת, מבלי שיילחצו מקשים באקראי.
במקלדת: טעות מצערת
שורת מקשי ה-F הוקטנה כדי לחסוך במקום, ואיתה גם מקש Esc. בפינה השמאלית התחתונה של המקלדת תמצאו כפתור Fn להפעלת פונקציות מולטימדיה ותקשורת ולימינו מקש ה-Ctrl. למעט שני מקשים אלו, שהם קטנים במקצת, המקלדת נוחה להקלדה ולא מצריכה הסתגלות. נקודה חיובית נוספת היא מיקום מקשי page up/down בצמוד לכפתורי החיצים – נוח במיוחד בעת קריאת טקסט במסמך או דף אינטרנט. ניתן לראות שמהנדסי לנובו השקיעו מחשבה בעיצוב מקלדת זו.
מצד שני, טעות ישראלית מצערת, הופכת את המקלדת הנפלאה של לנובו לקשה לשימוש. צבע חריטת המקשים של מקלדות לנובו בישראל הוא כתום לאנגלית, וצהוב לעברית – נוח ופשוט להבחנה עבור משתמשים טריים. מאידך, המחשב שבחנו היה בצבע לבן פנינה. ובמקרה הזה ניצחו חוקי הפיזיקה: קשה לראות טקסט צהוב על רקע לבן.
משטח העכבר מגיב טוב אך הוא קטן מדי וכפתוריו קצת רעשניים בלחיצה. לגלילה האנכית תגובה קהה. כשלחצנו קצת חזק יותר, הגלילה השתפרה. הרמקולים, בעלי עוצמה ממוצעת, ממוקמים מצויין – בחזית חלקו התחתון של המחשב, בנקודה הקרובה ביותר למשתמש.
תצוגה ומחברים
המסך גדול ממסכי נטבוקים ממוצעים (LED בגודל 12.1 אינץ' ברזולוציה של עד 1280 על 800 פיקסלים), דבר המקל על קריאת טקסט וצפייה בסרטים. הוא גם אינו מסתנוור בקלות, ועל כן מתאים לעבודה תחת אור ישיר או בשמש. בראש המסך מותקנת מצלמת 1.3 מגה פיקסל לשיחות וידאו.ל-s12 יש סט שקעים העולה על המצופה ממחשב מסוגו – 3 שקעי USB, שקע HDMI, יציאת VGA, קורא כרטיסים משולב (sd/mmc/ms/ms pro) , שקעי אוזניות ומיקרופון, וחריץ למנעול קנזינגטון. לו היה בו גם חריץ לכרטיס הרחבה מסוג PC-EX, היה ל-12 סט שקעים מושלם.
למחשב תוכנת אבטחה ביומטרית – veriface – אשר מזהה תווי פנים בתור סיסמת משתמש. זהו כלי אבטחה שימושי, אולם פחות מדויק מקוראי טביעת אצבע. נקודה נוספת שראויה לציון היא היעדר מעטפה ייעודית למחשב באריזה. רוב הנטבוקים הנמכרים בישראל מסופקים עם תיק מעטפה מקורי, להגנה מפני לכלוך ושריטות.
ביצועים
בדומה לנטבוקים רבים אחרים, משתמש גם ה-s12 במעבד אינטל Atom N270 במהירות 1.6 גיגהרץ. למחשב זיכרון גדול מהממוצע – בנפח שני גיגה, במהירות של 800 מגהרץ וכונן קשיח בנפח 250 גיגה ביט.עוד הפתעה לטובה של המחשב הוא המעבד הגרפי - ION של nVidia, בעל זיכרון של 256mb. המעבד מאפשר תצוגה חלקה של סרטי 720P ו- 1080P והפעלת יישומים גראפיים תובעניים למדי: כשניסינו להפעיל עליו משחק מחשב בן שנתיים (CoD: Modern Warfare הראשון), "שכח" ה-S שהוא נטבוק, והריץ אותו חלק ברזולוציה הגבוהה ביותר שמאפשר המסך להציג.
המחשב שבחנו מפעיל את Windows 7 , מערכת הפעלה מודולרית אשר תפורה למידותיו ויכולותיו, ואף על פי כן נתקלנו במספר בעיות: הפעלת מספר תוכנות בו זמנית אפשרית, אולם ניתן לראות כי מעבד ה-Atom בעל הליבה הבודדת מתחיל להשתעל ולהזיע.
הדבר בא לידי ביטוי בהשתהות קצרה במעבר בין חלונות, ובזמן שלוקח לתמונות ברזולוציה גבוהה (שמונה מגה-פיקסל, בהן השתמשנו בבדיקה) לעלות. הערכנו שמחשב בעל שני גיגה זיכרון יבצע יותר פעולות בצורה יותר חלקה.
למעט מגבלות אלו, ה-s12 עושה מה שמצופה ממנו היטב בכל הנוגע לתפקודי נטבוק תקניים: גלישה באינטרנט, הפעלת קבצי מוזיקה ועיבוד תמלילים (כל עוד התאורה מאפשרת לזהות את המקשים בעברית, למי שאינו מתורגל היטב בהקלדה עיוורת). כרטיס הרשת פועל חלק בחדר ומחוץ לו, ואף הצליח לזהות רשתות בנקודה בה לפטופ מולטימדיה מתקדם בעל כרטיס רשת בתקן זהה לא הצליח.
מבחנים בתוכנות סינתטיות הראו תוצאות מעט גבוהות מהממוצע: 1466 נקודות במבחן PCmark Vantage ו- 1362 נקודות במבחן 3Dmark06 (הודות לכרטיס ION המצוין).
סוללה ופליטת חום
סוללת ה-s12 היא סוללת ששה תאים דחוסה, אשר הספיקה ל-5.4 שעות של שימוש מתון, שכלל הפעלת דפדפן וקבצי טקסט בתצורת סוללה חסכונית.
למחשב מספר תצורות ניצול סוללה, ביניהן תצורת energy star שנועדה לספק מקסימום ביצועים מהמחשב במינימום אנרגיה. בדומה למחשבים רבים אחרים, גם ה-s12 נותן חיווי סוללה הכולל הערכת זמן פעולה. הסוללה בולטת כלפי מטה ויוצרת "רגל", אשר משפעת את המחשב מעל למשטח, ובכך מסייעת בפיזור החום.
למחשב מאוורר הפועל חרש באופן רציף, וגופו אינו מתחמם ברמות המפריעות לעבודה. לו היה המסך מתכוונן עוד עשרים מעלות אחורנית, היה ה-12 מומלץ במיוחד לעבודה על הברכיים.
סיכום
לנובו בהחלט שלפה ארנב מכובעה, והניחה אותו בשורה הראשונה של היצע הנטבוקים בשוק הישראלי. ה-s12 עושה כל מה שנטבוק צריך, כמעט ללא הסתייגויות. מתוך כך אנו רואים בו מחשב עבודה מצויין למי שזקוק למחשב עבודה פשוט וקל.
מצד שני, צבע החריטה הצהוב בדגם שבחנו מקשה על ההקלדה, לא ניתן לעבוד איתו על הברכיים בגלל זווית המסך והביצועים בינוניים. ה-s12 הוא נטבוק ותו לא.
ועל אף שנראה כאילו הוא עצמו שוכח זאת לעתים בביצועיו הנאים, משתמש שיזכור זאת ימצא אותו יעיל ונוח. המחשב נמכר בישראל גם בצבע שחור מבריק, אשר עשוי להיות יותר נוח להקלדה בשל צבעי האותיות.
Lenovo IdeaPad S12
ציון:
מחיר (מומלץ לצרכן): 2499 ש"ח
יתרונות: מסך גדול יחסית, מקלדת איכותית, זמן סוללה טוב ועיצוב נוקשה ועמיד.
חסרונות: מקשים לא ברורים בעברית, משטח עכבר קטן יחסית, ביצועים בינוניים.
שורה תחתונה: נטבוק נטו ועוד קצת, למיטיבי הקלדה
מפרט טכני
מידות/משקל: 292 X 216 מ"מ, עובי 22 מ"מ / 1.5 ק"ג עם סוללת 6 תאים
מעבד: intel Atom N270 1.6Ghz
זיכרון: 2GB
כונן קשיח: 250GB
תצוגה: מסך OLED בגודל 12.1 אינץ', 1280X800
מעבד גראפי: nVidia ion
ממשקים: HDMI, VGA, 3xUSB, קורא כרטיסים 4 באחד, אוזניות, מיקרופון, חריץ מנעול קנזינגטון, מצלמת רשת, זיהוי תווי פנים
תקשורת: 802.11b/g/n, Bluetooth
למפרט מלא באתר היצרן