קימה מטר: בשר טחון עם אפונה
לאמריקנים יש סלופי ג'ו ולהודים יש קימה מטר, תבשיל מיוחד ומתובל של בשר טחון עם אפונה שאוכלים על לחם, עם נאן או עם אורז לבן. קל, מהיר ומשביע
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
- יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
- קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
- חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ביוגורט וקמח עדשים
- שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן
- ראיטה איזה יופי? מטבל יוגורט ומלפפונים
- חם, אדום ומתובל: מרק עגבניות בסגנון הודי
- גזר לקינוח - גאג'ר חלווה
- אין כמוני, מוליגטוני: מרק עדשים צהובות
- עם שקדים ואגוזי קשיו: מרק באדאם
קימה מטר - תבשיל בשר טחון עם אפונה
המרכיבים (8-6 מנות):
1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או כבש, או בקר)
1 -1/2 כוסות אפונה
2 עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל חתוך דק
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר מגורר או חתוך לרצועות דקות
2-4 כפות שמן זית
כף כוסברה קצוצה
2 ביצים קשות לקישוט
1 ו-1/2 כפיות מלח
תבלינים טחונים:
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה או צ'ילי חריף טחון
1 כפית כמון
1/2 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית חילבה טחון
תבלינים שלמים:
6 גרגירי הל
1 כוכב אניס
1/2 כפית גרגירי כמון
2 עלי דפנה
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
- מבשלים את הבשר על אש קטנה עם כוס מים, מלח וגרגירי הל (שעוזרים למנוע ריח לא נעים של בשר מבושל בבית).
- בזמן שהבשר מתבשל לאיטו מחממים שמן בסיר אחר ומוסיפים גאת הג'ינג'ר, השום הכתוש ואת התבלינים השלמים.
- מוסיפים בצל, עגבניות ועגבניות מרוסקות ואת התבלינים הטחונים.
- מבשלים 5-3 דקות, מוסיפים את האפונה ולבסוף את הבשר המבושל ללא המים.
- מבשלים 5-3 דקות תוך ערבוב.
- מקשטים עם ביצים קשות וכוסברה קצוצה.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: שירן כרמל
מומלצים