שתף קטע נבחר
 

חביתה משודרגת: 3 פריטטות מרטיטות

לארוחת בוקר, לארוחת ערב ולכל זמן אחר שבו הרעב תוקף, במקום להכין סתם חביתה משעממת הנה 3 מתכונים לפריטטות טעימות וקלות שיהפכו את הביצה שלכם לארוחה שלמה. פריטטת קישואים, פריטטת תירס וחביתה ספרדית עם תפו"א

פריטטת קישואים

המרכיבים:

1 בצל פרוס

2 קישואים בינוניים חצויים לאורך ופרוסים לפרוסות בינוניות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

6 ביצים

50 גרם גבינה צהובה מגוררת

שמן זית

מלח

פלפל


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל 3-4 דקות, עד שהוא מתחיל להתרכך.
  3. מוסיפים את הקישואים והפלפל האדום ומטגנים 10-15 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  4. משטחים את הירקות במחבת באופן אחיד ויוצקים פנימה את תערובת הביצים.
  5. מחלישים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות, עד שהביצים תופחות קלות.
  6. מסירים מהאש, פורסים ומגישים.

 

מיני פריטטות תירס

המרכיבים:

1/2 2 כוסות גרגרי תירס, אפשר טריים מבושלים, קפואים או משומרים

2 חלמונים

2 חלבונים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפות קמח לבן

לטיגון:

חמאה או שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים את החלבונים בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר, עד שהחלבונים תופחים.
  2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים ומוסיפים את התירס. מערבבים ומוסיפים את הקמח, המלח והפלפל והסוכר. מערבבים היטב.
  3. מקפלים פנימה את קצף החלבונים, עד שהתערובת הופכת להיות אחידה.
  4. מחממים מעט חמאה או שמן במחבת, רצוי מחבת טפלון.
  5. בעזרת כף יוצקים למחבת פריטטות קטנות ומשטחים בעדינות. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהפריטטות מזהיבות.
  6. מעבירים לנייר סופג ומגישים.

 

חביתה ספרדית

המרכיבים:

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים

4 ביצים

1 בצל קצוץ

מלח

פלפל

שמן זית


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. טורפים היטב את הביצים בקערה ומוסיפים פלפל ומלח.
  2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
  3. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים 2 דקות ומוסיפים את תפוחי האדמה.
  4. מטגנים על להבה בינונית כ-20 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שתפוחי האדמה והבצל משחמימים קלות.
  5. מוסיפים את הביצים פנימה, מחלישים את הלהבה ומטגנים 5-10 דקות. עד שהביצים מתייצבות קלות.
  6. מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הפריטטה. מחזירים את הפריטטה ההפוכה לתוך המחבת ומטגנים 5 דקות נוספות.
  7. מסירים מהאש, פורסים ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים