חביתה משודרגת: 3 פריטטות מרטיטות
לארוחת בוקר, לארוחת ערב ולכל זמן אחר שבו הרעב תוקף, במקום להכין סתם חביתה משעממת הנה 3 מתכונים לפריטטות טעימות וקלות שיהפכו את הביצה שלכם לארוחה שלמה. פריטטת קישואים, פריטטת תירס וחביתה ספרדית עם תפו"א
פריטטת קישואים
המרכיבים:
1 בצל פרוס
2 קישואים בינוניים חצויים לאורך ופרוסים לפרוסות בינוניות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
6 ביצים
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
שמן זית
מלח
פלפל
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל 3-4 דקות, עד שהוא מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את הקישואים והפלפל האדום ומטגנים 10-15 דקות, עד שהירקות מתרככים.
- משטחים את הירקות במחבת באופן אחיד ויוצקים פנימה את תערובת הביצים.
- מחלישים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות, עד שהביצים תופחות קלות.
- מסירים מהאש, פורסים ומגישים.
מיני פריטטות תירס
המרכיבים:
1/2 2 כוסות גרגרי תירס, אפשר טריים מבושלים, קפואים או משומרים
2 חלמונים
2 חלבונים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות קמח לבן
לטיגון:
חמאה או שמן קנולה
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה טורפים את החלבונים בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר, עד שהחלבונים תופחים.
- בקערה נפרדת טורפים את החלמונים ומוסיפים את התירס. מערבבים ומוסיפים את הקמח, המלח והפלפל והסוכר. מערבבים היטב.
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים, עד שהתערובת הופכת להיות אחידה.
- מחממים מעט חמאה או שמן במחבת, רצוי מחבת טפלון.
- בעזרת כף יוצקים למחבת פריטטות קטנות ומשטחים בעדינות. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהפריטטות מזהיבות.
- מעבירים לנייר סופג ומגישים.
חביתה ספרדית
המרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
4 ביצים
1 בצל קצוץ
מלח
פלפל
שמן זית
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- טורפים היטב את הביצים בקערה ומוסיפים פלפל ומלח.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
- במחבת רחבה מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים 2 דקות ומוסיפים את תפוחי האדמה.
- מטגנים על להבה בינונית כ-20 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שתפוחי האדמה והבצל משחמימים קלות.
- מוסיפים את הביצים פנימה, מחלישים את הלהבה ומטגנים 5-10 דקות. עד שהביצים מתייצבות קלות.
- מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הפריטטה. מחזירים את הפריטטה ההפוכה לתוך המחבת ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מסירים מהאש, פורסים ומגישים.
צילום: index open
צילום: index open
מומלצים