שתף קטע נבחר
 

תיעוד נדיר: משפחת טיגריסים בג'ונגל באינדונזיה

חוקרי קרן הטבע העולמית שהציבו מצלמות המופעלות על ידי חיישני תנועה במעמקי היערות באינדונזיה, הצליחו לתעד בוידאו נקבת טיגריס סומטרית ושני גורים, שהגיעו לבדוק מקרוב את ציוד הצילום. בעולם נותרו פחות מ-400 טיגריסים סומטרים, הנעלמים בעקבות ציד בלתי חוקי וכריתת יערות

מצלמות וידאו המופעלות על ידי חיישני תנועה, הוצבו במעמקי הג'ונגלים ביערות אינדונזיה על ידי חוקרי קרן הטבע העולמית (WWF) ובעזרתן הם הצליחו לתעד תמונות נדירות של נקבת טיגריס סומטרית וצמד גורים.

 

חודש חלף מאז שהותקנו המצלמות על ידי החוקרים, במטרה לתעד וללמוד אחר אורח החיים של הטיגריסים הנדירים באינדונזיה. המתקן שהוצב על עץ, משך את סקרנותם של הטורפים הגדולים, שהגיעו אחד אחרי השני כדי לרחרח ולבדוק מקרוב את המכשיר.

 

עד כה הצליחו החוקרים לתעד במשך חמש שנות מחקר טיגריסים סומטריים בוגרים בטבע באמצעות מלכודות מצלמה, שסיפקו תמונות סטילס, אך אלו הן התמונות הראשונות המעידות על כך כי האוכלוסיה המעטה שנותרה בחיים, עדיין מצליחה להתרבות.

 

למרות הממצאים, הביעה ראש צוות המחקר בשלוחת הקרן באינדונזיה, דאגה רבה לגורל הטיגריסים באזור. "הטריטוריה של נקבת הטיגריס וגוריה נהרסת במהירות על ידי שתי חברות נייר עולמיות, נטיעות של מטעי דקלים להפקת שמן דקלים וכריתת עצים בלתי חוקית", אמרה קרמילה פאראקסי, בהודעת הארגון. "האם הגורים יצליחו לשרוד ולהגיע לבגרות בסביבה זו?".

 

צפו בטיגריסים בודקים את מצלמת הסתר ביער. צילום: באדיבות WWF

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בדרך למטה: פחות מ-400 טיגריסים סומטרים נותרו בעולם

רק חמישה תת-מיני טיגריס נותרו בעולם, מביניהם הטיגריס הסומטרי נתון בסכנת ההכחדה החמורה ביותר. על-פי ההערכות, באי סומטרה חיים פחות מ-400 טורפים בני המין הנדיר לעומת 1,000 פרטים בשנת 1978.

 

דו"ח שפורסם בשנת 2008 על ידי הקרן וארגון TRAFFIC האשים את רשויות החוק באינדונזיה בחוסר אכיפה של ציד וסחר בלתי חוקי בטיגריס הסומטרי, המצוי רק באי סומטרה ונחשב לטורף בסכנת הכחדה חמורה בטבע. כיום פחות מ-180 טיגריסים סומטרים חיים בגני החיות בעולם בהן מתקיימות תוכניות לרבייה שמטרתן להגדיל את אוכלוסיית הטיגריסים בשבי - ובעתיד גם בטבע.

 

צמצום בשטחי המחייה שלהם כתוצאה מכריתת יערות לטובת תעשיית הנייר העולמית מאיימים על המשך הישרדותם. השנה שעברה לא היתה קלה מבחינת קונפליקט בין התושבים המקומיים בסומטרה לטיגריסים. עם התרחבות שטחי החקלאות, יותר ויותר כפריים פועלים בשטחים סמוכים ולעיתים פולשים אל הטריטוריות הטבעיות של הטיגריסים. הדבר הוביל למספר מקרי מוות של חקלאים שנטרפו על ידי הטיגריסים ולמספר חיות שנורו למוות על ידי חקלאים זועמים.

 

השנה מציינים הסינים את שנת הטיגריס ובקרן מתכוונים לשגר בחודש הבא קמפיין להגברת המודעות בעולם לגורלם של הטורפים הנדירים, בנוסף ליוזמות נוספות שאמורות להכפיל את מספר הטיגריסים עד לשנת 2022.

 

צילום: WWF-Indonesia / PHKA

 

 

 

עוד מוסיפים החוקרים כי הם במסגרת הצבת המצלמות ביערות, הם הצליחו לתעד טיגריס סומטרי זכר בוגר עם טרף, חזירי בר ויונקים נוספים ביניהם, טפירים, קיפודים, חתולים סיבטיים וקופים. בקיץ הצליחו החוקרים לצלם תמונות סטילס של הנקבה ושל אחד מגוריה, אך התמונות לא היו ברורות דיין ולא היה באפשרותם לדעת כמה גורים היו עם האם, ולכן התקינו מצלמות וידאו באותו אזור במהלך ספטמבר שעבר.

 

תזמון הפרסום של הסרטונים נועד לדברי הארגון להפעיל לחץ על הממשלה להכריז על איזורי המחייה של הטיגריסים כשמורת טבע מוגנת ותאפשר את קיומו של מסדרון טבעי בין היערות, שיאפשר מעבר בטוח של חיות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מביטים על המצלמה שתלויה על עץ ביער
צילום: WWF-Indonesia / PHKA
באים לבדוק את המצלמה
באדיבות WWF
עין צופיה
באדיבות WWF
האם יצליחו לשרוד בטבע?
באדיבות WWF
המצלמות תיעדו גם טיגריסים בלילה
צילום: WWF-Indonesia / PHKA
מומלצים