שתף קטע נבחר

 

גרמניה: לא נתנגד לצירוף טורקיה לאיחוד האירופי

שר החוץ הגרמני אמר במהלך ביקור בטורקיה שארצו לא תעמוד בדרכה של המדינה המוסלמית בדרך לגוש האירופי. אולם גידו וסטרוולה הדגיש כי אנקרה חייבת לעמוד בסטנדרטים מסוימים של דמוקרטיה, זכויות אדם ושלטון החוק

גרמניה לא תתנגד לצירוף טורקיה לשורות האיחוד האירופי, אך אנקרה חייבת לעמוד בכל הדרישות שדורש גוש המדינות מכל מדינה אחרת. כך אמר היום (ה') שר החוץ הגרמני, גידו וסטרוולה במהלך ביקור רשמי במדינה המוסלמית.

 

"הרשו לי לומר זאת ללא הסתייגויות - מה שהוסכם בין האיחוד האירופי לטורקיה עדיין תקף. ממשלת גרמניה הנוכחית תכבד את היוזמה הזו. מילה שלי זו מילה", הצהיר השר הגרמני במסיבת עיתונאים בבירה, אחרי ביקור באתר הקבורה של מייסד טורקיה המודרנית, כמאל אטאטורק


וסטרוולה על רקע המאוזוליאום של אטאטורק (צילום: רויטרס)

 

"המגעים להצטרפות אינם מכילים תאריך סיום, והם גם לא אוטומטיים. לא ניתן להבטיח תוצאות מראש", אמר וסטרוולה. "הדרישות" שהזכיר וסטרוולה

מתייחסות לעמדת האיחוד האירופי, שזכתה לכינוי "קריטריון קופנהגן". עמדה זו גורסת כי כל מועמדת פוטנציאלית להצטרפות לאיחוד חייבים לעמוד בסטנדרטים מסוימים בכל הקשור לדמוקרטיה, זכויות אדם ושלטון החוק.

 

השר הגרמני אמר במסיבת העיתונאים כי טורקיה עדיין צריך לפתור את הסכסוך על השליטה בקפריסין, וכן לשפר את מצב חופש הדת והעיתונות. "היישום של 'קריטריון קופנהגן' עדיין נותר כתנאי מוקדם להצטרפות", הדגיש. 

 

המגעים בין טורקיה לאיחוד האירופי נפתחו בשנת 2005, אך המגעים התעכבו בשל דרישתן של כמה מהמדינות כי אנקרה תקבל חברוּת חלקית בלבד.

הקנצלרית אנגלה מרקל היא בין התומכים בהענקת חברות חלקית - הצעה שנדחתה על הסף על ידי הממשל באנקרה.

 

טורקיה היא חברה מלאה בארגון הברית הצפון-אטלנטית (נאט"ו) וכוחה רק גדל בשנים האחרונות. הממשלה באנקרה פעלה בהצלחה לשקם את קשריה עם יוון, סוריה, רוסיה וכן שכנותיה בעולם הערבי וסביב הים השחור. כמו כן, היא זכתה ליחס חיובי בשל מאמציה לתווך בין סוריה לישראל. עם זאת, מפלגות הימין באירופה חוששות מהקשיים שעלולים להתעורר בשל שילוב מדינה מוסלמית בגוש 27 המדינות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש דרישות. וסטרוולה
צילום: רויטרס
מומלצים