שר התמ"ת יצא לביקור בהודו עם נציגי 25 חברות
בביקורו הרשמי בתת היבשת השר בנימין בן אליעזר ינסה להביא לפתיחת מו"מ על הסכם סחר חופשי בין המדינות, במטרה לעזור לחברות ישראליות לפעול ולהעמיק פעילותן בשוק ההודי. השר גם יבקר בבית חב"ד במומבאי וידליק נר זיכרון במקום
שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, בנימין (פואד) בן אליעזר יצא יחד עם מנכ"ל משרדו שרון קדמי לביקור רשמי בהודו. לשר תצטרף משלחת של אנשי עסקים מכ-25 חברות ישראליות בתחומי החקלאות, תשתיות, אנרגיה חלופית, מים, בטחון פנים ואבטחה, תקשורת ושירותים. בין החברות: מוטורולה, ECI, רפאל, אלביט מערכות, מגל, נען דן ג'יין ונטפים.
והביקור מאורגן על ידי מינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת, ביחד עם הנספחים המסחריים של המשרד בהודו, מוניר אגברייה בניו-דלהי ואלעד גוז במומביי. בראש המשלחת העסקית יעמוד מנכ"ל מכון הייצוא, אבי חפץ. בן אליעזר אף צפוי להיות השר הישראלי הראשון שיבקר בבית חב"ד במומבאי מאז פיגוע הטרור במקום בשנה שעברה וידליק נר זיכרון לזכר הנרצחים.
השר בן אליעזר אמר במפגש שערך עם נציגי החברות המתלוות אליו לקראת הנסיעה כי "בביקור זה אנו מקווים להשיג פריצת דרך במספר נושאים שעל סדר היום הכלכלי בינינו ובין הודו. אני שואף להגדיל את היקפי הסחר בין המדינות, ובנוסף גם להשביח את תשתית הסחר בין ישראל והודו, המהווה מדינת מפתח בכלכלה העולמית".
לדבריו, משרד התמ"ת מייחס חשיבות גבוהה ליחסים הכלכליים עם מדינה זו ולחיזוקם המתמשך. "נעשה את מירב המאמצים על מנת לקדם החלטה של ממשלת הודו על התחלת מו"מ עם ישראל על הסכם סחר חופשי, הסכם אשר צפוי לשפר מאד את יחסי הסחר בין המדינות ולהגדיל את שיתוף הפעולה בינינו באופן משמעותי", אמר.
"במהלך הביקור בכוונתי גם להשיג התקדמות משמעותית בנושא שת"פ טכנולוגי במו"פ תעשייתי בין המדינות ויוזמות רבות אחרות במספר תחומי יעד כגון ביטחון פנים, תקשורת ותוכנה, מים וחקלאות, מול ממשלת הודו והתעשייה ההודית, יוזמות אשר ללא ספק יסייעו לחברות הישראליות בפעילותן במדינה זו".
יפגש עם ראשי חברות ענק
בן אליעזר יפתח את ביקורו בהודו בבירה ניו-דלהי, וממנה ימשיך לביקור בבירה הכלכלית והתעשייתית של הודו, מומביי. במהלך ביקורו יקיים השר פגישות בילטראליות עם שרים בממשל הפדראלי בבירה ניו-דלהי, ביניהם שר הסחר, שר החקלאות ושר החוץ. במומביי יקיים השר פגישות עם השר הראשי של מדינת מהרשטרה וראשי חברות ענק כגון מהינדרה וטאטא.
הודו מוגדרת כמדינת יעד בחטיבת הפעילות הבינ"ל של המשרד, ונעשית באמצעות הנספחים המסחריים במדינה ובשיתוף עם מכון היצוא וגופים נוספים של משרד התמ"ת דוגמת מתימו"פ. במסגרת זו מקדיש המשרד תקציבים וכלי סיוע שונים במטרה לעזור לחברות ישראליות לפעול ולהעמיק פעילותן בשוק ההודי.
בשנה האחרונה הופעלה בהודו תוכנית שביט, על ידי מכון היצוא תוך שיתוף פעולה עם מינהל סחר חוץ. זוהי תוכנית ייחודית אשר שמה לה לסייע ליצואנים להעמיק את חדירתם במדינות יעד בעלות פוטנציאל צמיחה. במסגרת התכנית כבר יצאו להודו במהלך 2009 משלחות רבות בתחומים ביטחון פנים, תקשורת ותוכנה, והיא הניבה שיתופי פעולה עסקיים רבים בין חברות ישראליות להודיות.
מנהל מינהל סחר חוץ בתמ"ת, בועז הירש אמר כי "מתוך הכרה בחשיבות היצוא לצמיחתה וחוסנה של הכלכלה הישראלית, מקדיש משרד התמ"ת מאמצים רבים באמצעות כל האמצעים העומדים לרשותו על מנת לעודד את היצואנים הישראליים לחדור לשוק ההודי ולפעול בו בהצלחה. בנוסף על תוכנית שביט, וכלי סיוע נוספים של משרד התמ"ת, אנו נפתח בהודו בעוד מספר חודשים נציגות מסחרית חדשה, אשר תשמש דלת נוספת ליצואנים הישראלים בפעילותם במדינה זו".
ממשרד התמ"ת נמסר כי בחודשים ינואר - אוקטובר 2009 היקף הסחר ללא יהלומים ירד בכ-19% לעומת תקופה מקבילה אשתקד, והסתכם בכ-1.4 מיליארד דולר. בחודשים ינואר - אוקטובר 2009 הודו הינה שותפות הסחר ה-15 של ישראל (ללא יהלומים). בשנת 2008 היקף הסחר בסחורות ללא יהלומים הסתכם בכ-2 מיליארד דולר, גידול של כ- 60% לעומת שנה קודמת, בה הסתכם היקף הסחר בכ- 1.3 מיליארד דולר.