שתף קטע נבחר
 

ארגנטינה: ביהמ"ש החזיר לתפקיד את הנגיד

בכך הלך נגד החלטת נשיאת המדינה כריסטינה קירשנר ואף אסר עליה להשתמש ברזרבות המט"ח כדי לכסות את החוב החיצוני שצברה המדינה

בית משפט בארגנטינה התערב ביוזמות הכלכליות של נשיאת המדינה כריסטינה קירשנר ואסר עליה להשתמש ברזרבות המט"ח כדי לכסות את החוב החיצוני שצברה המדינה הדרום אמריקאית. נוסף על כך הורה בית המשפט להשיב לתפקידו את נגיד הבנק המרכזי מרטין רדראדו, יום אחד בלבד לאחר שפוטר על ידי קירשנר.  

 

במסגרת ניסיונותיה להתמודד עם המצב הכלכלי הקשה השורר במדינה ועם גירעון ממשלתי שנע, לפי הערכות, בין 2 ל־7 מיליארד דולר, דרשה קירשנר להקצות 6.6 מיליארד דולר מהרזרבות של הבנק המרכזי למשרד האוצר לשם הקמתה של קרן מיוחדת. באמצעות הקרן תכננה הנשיאה לשלם חלק מהחוב החיצוני של ארגנטינה המסתכם ב־13 מיליארד דולר. 

 

אולם נגיד הבנק המרכזי התנגד נמרצות ליוזמה ודרש להביא את המהלך להצבעה של הפרלמנט המקומי בתום פגרת החורף במרס השנה. בעקבות כך חתמה קירשנר על צו חירום נשיאותי המורה לפטרו, אולם בית המשפט, לשם התגלגלה הפרשה בעקבות מחאת האופוזיציה, קיבל את טענות עורך דינו של רדראדו ופסק כי הצו הוצא בחוסר סמכות.  

 

על פי החוק הארגנטינאי, הממשלה מוסמכת לפטר בכירים במערכת הפיננסית הציבורית אך ורק בהתאם להמלצה של ועדה מיוחדת של הקונגרס. רדראדו שחגג את הניצחון המשפטי מיהר לשוב אל משרדו בבואנוס איירס מיד עם הקראת פסק הדין. "אני שב לעבודתי בבנק. הצדק יצא אל האור", אמר לעיתונאים הרבים שהגיעו למקום.  

 

בתוך כך הודיע שר הפנים של ארגנטינה פלורנסיו רנדצו, הנחשב למקורב לקירשנר, כי הממשלה תערער על החלטת בית המשפט. לדבריו, החוקה מתירה לממשלה להוציא צווי חירום הנוגעים גם לפעולתו של הבנק המרכזי.  

 

קירשנר מצדה יצאה להגן על המהלך הכלכלי שיזמה וטענה כי כיסוי חלק מהחובות באמצעות עתודות המט"ח היה מאפשר לארצה להימנע מנטילת הלוואות ולצמצם את הוצאות המדינה על החזרי הריבית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תערער. קירשנר
צילום: רויטרס
מומלצים