ספק לחם-ספק עוגה: מאפינס לימון ופרג
לכבוד עונת הלימונים יעל גרטי מזמינה אתכם להכין מאפינס לימון וגרגירי פרג שלמים, קלי-הכנה (ללא מיקסר), טעימים מאוד ונהדרים כפינוק לארוחת בוקר עשירה
המאפינס האלה, ספק לחם-ספק עוגה, אינם מאוד מתוקים ולפיכך מתאימים כפינוק בארוחת בוקר, לצד חמאה רכה. הכנתם מאוד קלה, ללא הקצפה, והתוצאה נהדרת.
עוגות לימון נוספות:
עוד מתכוני לחם-עוגה:
מאפינס לימון ופרג שלם
שימו לב לכך שהכמות המופקת ממתכון זה אינה גדולה (6 מאפינס גדולים), כך שאם אתם זקוקים לכמות גדולה הכפילו את המרכיבים. פרג שלם ניתן להשיג בכל חנות תבלינים.
המרכיבים (ל-6 מאפינס גדולים):
60 גרם חמאה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח דק
2 כפות גרגירי פרג שלמים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
גרידת קליפת לימון מלימון אחד גדול
1 כף מיץ לימון
1 ביצה גדולה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה
להגשה: חמאה רכה
(צילום: יעל גרטי)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס במעט חמאה מומסת.
- ממיסים 60 גרם חמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על הלהבה הקטנה ביותר) ומניחים לצינון במשך 5 דקות.
- בקערה יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח ופרג.
- בקערה נפרדת טורפים בעזרת מטרפה חמאה מומסת, סוכר, גרידת קליפת לימון, מיץ לימון, ביצה ושמנת חמוצה.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת השמנת בהדרגה ומערבבים בעזרת מרית או כף, עד לקבלת עיסה סמיכה (יותר סמיכה מעיסה של עוגה בחושה) ואחידה. נמנעים מערבוב יתר.
- יוצקים 2 כפות מהעיסה לכל שקע בתבנית (עד ל-2/3-3/4 גובהו) ומכניסים לתנור.
- אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
- מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים, רצוי עם חמאה רכה.
צילום: אסף אמברם
צילום: אסף רונן
מומלצים