שתף קטע נבחר
 

כריך לכל פועל: סנדוויץ' עם קציצות וטחינה

לסנדוויץ' פועלים יש הרבה גרסאות, אבל העיקרון הוא לאכול אותו בתוך כיכר לחם מרוקנת מחלקה הפנימי. שי טנא מגיש כריך לחם שחור ממולא בקציצות ברוטב עגבניות והרבה טחינה

סנדוויץ' פועלים - כריך מלחם שחור עם קציצות ברוטב עגבניות וטחינה

מתכון של שי טנא, ביסטרו הכובשים

 

המרכיבים (ל-3 כריכים):

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ

צרור פטרוזיליה קצוצה

7 שיני שום קצוצות דק

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף בהראט

לרוטב:

1 בצל גדול חתוך גס

5 שיני שום חתוכות דק

2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כף רסק עגבניות

3 עגבניות חתוכות לקוביות

1/2 כף כמון

1/2 כף בהראט

3 כוסות מים

מלח לפי הטעם

להגשה:

1 ו-1/2 כיכרות לחם שחור טרי

טחינה מוכנה


(צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים ממנה 13-12 קציצות.
  2. הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן 3-2 דקות נוספות עד שהוא מתרכך מעט. מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את הפפריקה, מערבבים היטב ומחזירים לאש.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, את העגבניות הקצוצות ואת התבלינים ומערבבים.
  4. יוצקים למחבת את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מקטינים את האש ללהבה בינונית ומבשלים במשך 25-20 דקות. מורידים את המחבת מהאש ומניחים לקציצות להצטנן. 
  5. ההשה: חותכים את קצה הלחם ומוציאים את חלקו הפנימי והרך.
  6. ממלאים 4 קציצות למנה עם מעט רוטב, יוצקים טחינה ומגישים, מומלץ לצד סלט ירקות קצוץ וטרי.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים