שתף קטע נבחר

 

שלום לנייר? על קוראי הספרים שהוצגו ב-CES

ב-CES 2010 נחשפו דגמים חדשים ורבים של קוראי ספרים ועיתונים, וגם מחשבי לוח שישמשו לאותה המטרה. נייר הדפוס עובר למגננה. ליאור קורן מדווח מווגאס

אין ספק כי תחום העיתונות המודפסת על נייר מאויים בשנים האחרונות מצידו של האינטרנט. אבל למרות הנהירה הגוברת לגלישה במרחב הוירטואלי, נותר עדיין נתח שוק גדול של קוראי עיתונים שלא מוכנים לוותר על חוויית קריאת טקסט מעל גבי נייר.

 

ה-Kindle של אמזון ומיזם Google Books הגדילו מאוד את מודעות הצרכנים ביתרונות של מעבר ל- eReader - קורא ספרים ועיתונים אלקטרוני. מדובר בסוג חדש של מוצרים המשלב חוויה שמזכירה במשהו קריאת עיתון של נייר - דק, קל וקריא יותר ממסך מחשב, ובשילוב יתרונות של חיבור לרשת ואפשרות קבלת יישומים נוספים באותו המוצר.

 

 

למשל, תחשבו על זה, במקום להיות מוגבל לקריאת עיתון יחיד, ה- eReader יכול להציג את כל העיתונים במכשיר אחד, ניתן יהיה לחזור בכל זמן לכתבה אותה קראנו, מבלי הצורך באחסון גזרי עיתונים מצהיבים.

 

השנה, נראו ב- CES 2010 מבחר חברות שמציעות מוצרים משלהן, התחרות מתחילה לגדול וגם הציבור מתחיל להתעניין.

 

מרכז תקשורת בלוח יחיד

אחד הביתנים העמוסים יותר, היה זה של חברת QUE. ייחודו של ה-QUE נשען על שיתופי פעולה של החברה עם גופי תקשורת רבים, בינהם The Wall Street Journal, USA TODAY, thegurdian, Popular Science ועוד רבים.

 

עוביו של ה- QUE עומד על קצת פחות מסנטימטר (85 מ"מ) ומשקלו 488 גרם, גודל המסך הינו 10.7 אינץ' עם רזולוציה של 960X1280 ושמונה גווני אפור.

 

ה-QUE כולל כמובן מסך מגע ומקלדת וירטואלית ומסוגל, מלבד הצגת תכני עיתונים, גם להציג מסמכי אופיס, תמונות בפורמטים שונים ואף לקרוא מיילים (מחייב חיבור המכשיר למחשב דרך USB).  חנות QUE, תאפשר כניסה למגוון עיתונים, מגזינים וספרים. ניתן להתחבר לתוכן גם דרך קישוריות WiFi או רשת 3G דרך המודם המובנה.

 

ניתן גם להעביר תכנים למכשיר, דרך תוכנת ה- QUE אשר ניתן להתקינה במחשב האישי או על טלפון בלקברי. המכשיר תומך בתקן truVue המבוסס על חברת Adobe ששחררה חבילת פיתוח Adobe Reader Mobile SDK שאמורה למסד תקן מקובל לקוראים אלקטרוניים, כך שהמראה הגרפי של עיתונים שונים, יהיה דומה, ידידותי וקל להפעלה ולקריאה.

 

בתערוכה הודגם השימוש באפליקציות, שמציגות מיילים אחרונים ורשימת פגישות בטור שמאלי בדף, בעוד שאר העמוד, מציג את העיתון היומי למשל. קהל היעד של ה-QUE הינו איש העסקים העסוק והממהר, שיכול בכל עת להוציא את הגיליון האלקטרוני מתיקו, לקרוא חדשות, להתעדכן בשלל ידיעות ממגוון אמצעי התקשורת.

 

מחיר המכשיר אינו זול, גרסה עם WiFi וזיכרון פנימי של ארבעה ג"ב תעלה 649 דולר, וגירסת שמונה ג"ב, הכוללת גם מודם סלולרי פנימי תעלה 799 דולר.

 

מחשבי לוח כקוראי עיתונים

כמעט כל הטאבלטים (מחשבי לוח) בהם נתקלנו בתערוכה, הכילו את אפליקציית Kindle עבור מערכת ההפעלה חלונות, אין ספק שהשימוש בטאבלט כקורא אלקטרוני

(של ספרים או עיתונים) מהווה את אחת התכונות החשובות בו.

 

כאן, למשל, ניתן לראות את הטאבלט Archos 9, שמריץ Windows 7 מעל גבי מסך LCD צבעוני ואת אפליקציית ה"קינדל".

 

גם חברת MSI שהראתה בתערוכה אב טיפוס של מחשב מחברת כפול מסך, הציגה אותו כ- e-book, דגם זה (שעדיין לא קיבל שם רשמי), מכיל שני מסכי LCD בגודל עשרה אינץ', כונן קשיח מסוג SSD ומערכת הפעלה Windows 7.

 

האם תהווה תצורת שני המסכים יתרון בזמן קריאת ספר אלקטרוני, או שהמשתמשים יתרגלו במהרה לתצורת מסך יחיד בדגמי ה- eReader האחרים?

 

סטיב באלמר לא התעלם מהתופעה, והציג באירוע הפתיחה של התערוכה שלושה מחשבי לוח, כאשר אחד מהם מציג על מסכו עיתון והשני עטיפה של ספר (ה-Slate שלHPׂ).

 

סמסונג השיקה דגם הכולל גם מקלדת מקשים פיזית, כאן ניתן לראות את המשתמש כשהוא מוריד ספר משירות Google Books.

 

סיכום

לסיכום, על פי מה שנראה בתערוכה, תופעת ה- eReader צפויה להתרחב והיא נמצאת במקום בו כלל העיתונים בעולם אינם יכולים להתעלם ממנה.  בארצות הברית, גופי התקשורת השונים, מתחילים לרקום שיתופי פעולה עם יצרניות חומרה והשילוב ביניהם יכול להצעיד קדימה את תעשיית העיתונות וגם, לתרום לעולם ירוק יותר עם חיסכון עצום בנייר להדפסה.

 

עוד כתבות מ-CES:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנה הם באים, האלקטרונים
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים