שתף קטע נבחר
 

תערוכות בחללים מיוחדים בירושלים

התערוכה "סינרגיה" מציגה בקמפוס שמשמש בית הארחה ומרכז כנסים. "תיאטרון דל ארטה" של זמירה הינדס ורטנברג מציגה בסינמטק ירושלים

שתי תערוכות חדשות בירושלים  שנפתחו לאחרונה, עושות שימוש ייחודי בחללים. התערוכה "סינרגיה" ב"בית צרפת", בה מציגים האמנים יצחק שלהבת, ששון תירם, דתיה לנדאו, גילה רובינזון ואן רקובר, ממוקמת בקמפוס בגבעת רם, שמשמשת בדרך כלל כבית הארחה ומרכז כנסים עבור ארגונים, מוסדות וגופים מהארץ והעולם.


דל ארטה בסינמטק. (צילום: רן ארדה) 

 

התערוכה "תיאטרון דל ארטה" של האמנית זמירה הינדס ורטנברג מוצגת בסינמטק ירושלים, שלרוב מארח פסטיבלי קולנוע בינלאומיים ומקומיים.


 

ב"סינרגיה" מציגים האמנים דמויות ופרשנויות של ירושלים וכל המשתמע ממנה; יצחק שלהבת מייעד בציורי שמן וצבעי מים את עץ הזית השורשי – כסמל וכמיהה אישית לשלום המיוחל. ששון תירם מציג זוית רגישה בתור צלם עיתונות: "בצילום האמנותי אין צורך לשקף את המציאות, הצלם יכול ליצור מציאות מדומה וכן לשנות ולהוסיף כראות עיניו על מנת ליצור יצירה חדשה המביעה את תחושותיו", הוא אומר.


 

בתערוכה השנייה ורטנברג עוסקת בתיאטרון דל-ארטה, ומעניקה לו משמעות חברתית וכמעט פוליטית דרך

התייחסות לדמות האישה. היא עושה זאת באמצעות 30 ציורי שמן גדולים של דמויות נשיות בגודל טבעי.

 

הדימוי של תיאטרון דל ארטה מתייחס לעולם התיאטרון בו ניתן תפקיד לכל דמות: האדון העשיר ומשרתו, המאהבת, האשה האוהבת, המשרתת שלה וכדומה. הנשים של ורטנברג נראות כמו חשפניות במועדון לילה או רקדניות קאן קאן עטויות נוצות. הן מכוסות במסכות, לובשות בגדים פרובוקטיביים, ומדמות דמויות בתיאטרון.

 

"אני מציירת תפאורה ותלבושות, אולם שואפת אל הגרעין של הנשמה. אל המהות של האדם, והאמת הפנימית שלו. בתערוכה הזו עומדות התפאורה והמחלצות אל מול גרעין הנפש", היא אומרת.

 

לכל כתבות המדור לחצו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים