שתף קטע נבחר

 

צפון-קוריאה: שיחות שלום - תנאי לשיחות גרעין

פיוננגיאנג מעוניינת בהסכם שלום שיחליף את הסכם הפסקת האש שנתחם עם סיומה של מלחמה קוריאה ב-1953. בהודעה שפרסמה סוכנות הידיעות הרשמית של צפון-קוריאה נאמר כי ההסכם יהווה בסיס לאמון משותף לקראת חידוש שיחות הגרעין

צפון-קוריאה הודיעה הבוקר (יום ב') כי היא מעוניינת בהסכם שלום שיחליף את הסכם הפסקת האש שנחתם עם סיומה של מלחמת קוריאה ב-1953. זאת, על-מנת לבנות אמון עם השותפות לשיחות הרב-צדדיות בסוגיית פירוקה של פיונגיאנג מנשק גרעיני תמורת סיוע הומניטארי.

  

"אם רוצים לבנות אמון בין צפון-קוריאה לארה"ב, חשוב להגיע להסכם שלום לביטול מצב המלחמה בין הקוריאות. זה שורש העויינות באזור ואיתו צריך להתחיל", נכתב בסוכנות הידיעות הרשמית של פיונגיאנג. "הסרת חוסר האמון ומכשול הסנקציות עשוי להוביל בקרוב לחידוש השיחות הרב-צדדיות".

 

מאז הסתיימה המלחמה נמצאות צפון ודרום-קוריאה טכנית במצב של מלחמה. הגבול ביניהם נחשב לשמור ולמאובטח ביותר בעולם ומוצבים בו יותר ממיליון חיילים. לפני כמה שבועות מסרה צפון-קוריאה כי היא מוכנה להסיר את החרם שהיא מטילה על השיחות בין ארה"ב, רוסיה, יפן, סין ושתי הקוריאות עקב הגינוי שספגה על הניסוי הגרעיני שערכה.

 

בשבוע שעבר טען שר ההגנה לשעבר של דרום-קוריאה כי פיונגיאנג החלה בתוכנית העשרת האורניום שלה זמן קצר לאחר שחתמה עם ארה"ב על הסכם פירוקה מנשק גרעיני ב-1994. ההסכם, שהתחייס לתוכנית הפלוטוניום, אמנם הפיג את המתיחות הקודמת סביב תוכנית הגרעין הצפון-קוריאנית, אולם זו התחדשה ב-2002, אז טענו גורמים אמריקנים כי צפון-קוריאה הפעילה תוכנית סודית להעשרת אורניום. על-פי הערכות, בנוסף לאורניום שבידיה, פיונגיאנג מחזיקה בכמות פלוטוניום המספיקה לשש פצצות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגבול בין הקוריאות (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים