מלאה בטעמים: עוגת תפוחים מתובלת
עם שילוב של קמח מלא וקמח לבן, עם שמן במקום חמאה או מרגרינה ועם הרבה תבלינים. רוני ונציה במתכון לעוגת תפוחים בחושה
עוגת תפוחים בחושה
המרכיבים:
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח חיטה מלא
1 ו-1/2 כפיות אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן, טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר, טחון
1/4 כפית מלח
1 ו-1/2 כוסות שמן צמחי
1 כוס + 2 ו-1/2 כפות סוכר חום בהיר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
5-4 תפוחים 500) גרם) מסוג גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ (לכמות של 3 ו-1/2 כוסות)
1 ו-1/4 כוסות אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס
1 כוס צימוקים
3 כפות ברנדי תפוחים "קלבדוס" (או ברנדי אחר)
כלים: תבנית סיר פלא בקוטר כ25- ס"מ, משומנת
אופן ההכנה:
- בקערה קטנה שמים את הצימוקים עם ה"קלבדוס," ומשרים 1 שעה. מסננים.
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות.(
- מנפים יחד את שני סוגי הקמחים, אבקת הסודה, התבלינים והמלח.
- בקערת מערבל שמים את השמן והסוכר, ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת סמיכה, במשך כ5- דקות. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הווניל. במהירות נמוכה ובהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים רק עד שהחומרים נספגים בתערובת.
- מקפלים פנימה את התפוחים, האגוזים והצימוקים בעזרת מרית.
- יוצקים לתוך התבנית ואופים 60-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.
- מצננים את העוגה בתבנית צינון מלא. מעבירים סכין חדה וקטנה מסביב, הופכים ומשחררים מהתבנית.
צילום: דורון זוסמן
מומלצים