בדקנו: לקסמרק X6675 - משולבת אלחוטית
המדפסת האלחוטית המשולבת של לקסמרק מספקת הדפסה מהירה ואיכותית הן בצבע והן בשחור-לבן. החסרונות: ראש אחד בלבד לכל הצבעים, היעדר מקום לדפים במגשים
לקסמרק, מותג מדפסות מוכר למדי בישראל, מוציאה דגם נוסף משולב - ואלחוטי. קבלנו אותו לבדיקה.
תהליך ההרכבה של מדפסת הלקסמרק X6675 הוא פשוט ומהיר וכלל הוצאה מהקופסה, שליפה של סרטי הבטיחות וחיבור לחשמל. מחסניות הדיו הגיעו כשהן כבר מותקנות, וכל שנותר לעשות היה לעבור את הליך ההתקנה.
התקנה
בניגוד ל- TX600FW האוטונומית של אפסון, הרי שבלקסמרק תזדקקו למחשב צמוד כדי להתקין את המדפסת. אומנם, את רוב התהליכים ניתן לעשות ישירות דרך תפריטי המכשיר, אך המסך הקטן מקשה על הניווט, והשימוש בו יכול להיות לעיתים מייגע.
כך למשל, לא ניתן להגדיר את ססמת הרשת האלחוטית דרך המדפסת, וחובה לעשות זאת במהלך התקנה על מחשב. בדומה לשאר מדפסות הרשת שבדקנו, גם ה- X6675 נתמכת בצורה טובה בחלונות ובמק, אך לא ניתן להתקינה בלינוקס.
הדיסק המצורף מכיל אשף התקנה בעברית, המאפשר לבצע התקנה ראשונית של מדפסת (לאחר הוצאה מהקופסה) או התקנה של דרייברים בלבד (עבור מחשבים נוספים ברשת). הליך ההתקנה היה מהיר יחסית, ועבר ללא תקלות או בעיות. במהלכו הוגדרה הרשת האלחוטית, בוצע כיול לראשי הדיו, ונקבעו ההגדרות עבור מכשיר הפקס.
- עוד ב-tigo: סקירה Sansa Clip Plus 2GB
עיצוב ומבנה
בהשוואה למתחרות מהקטגוריה, ה- X6675 קטנה באופן משמעותי יחסית למתחרות. מי שנזקק למדפסת עבור הדפסות / סריקות מאסיביות, יגלה שההבדל בגודל מגיע על חשבון תכולת מגשי הניירות. כך למשל, ה- ADF מסוגל להכיל רק 25 גליונות, לעומת 35 גליונות של הקאנון mx860.
בחלק הקדמי של המדפסת נמצא פאנל השליטה, אותו ניתן לקפל אל תוך המדפסת כאשר היא איננה בשימוש. במרכז הפאנל נמצא מסך מונוכרומטי, המספק מידע טקסטואלי בעיקר, ותחתיו נמצא מגש נשלף המשמש לאיסוף הניירות. אחד הדברים שחסרו לנו ביותר היה הלשונית, העומדת בסופו של המגש, ואחראית לכך שהניירות לא יעופו בסוף
ההדפסה. ואכן, בהדפסות מרובות עמודים קרה מידי פעם שדף סורר עזב את המדפסת לטובת הרצפה.
מימין לפאנל ניתן למצוא חריצים לכרטיסי זיכרון ושקע USB בעל תמיכה בתקן pictbridge ומעליו מצוי מחוון, המציין את מצב הרשת האלחוטית בעזרת תאורה כתומה (יש רשת, אין חיבור) או ירוקה (יש רשת, יש חיבור).
בחלק העליון מצוי ה- ADF בעל קיבולת של 25 עמודים, אותו ניתן להרים כדי להגיע ישירות אל פאנל הסריקה. בדומה למדפסות המתחרות, גם כאן פאנל הסורק מתרומם כדי לאפשר גישה אל ראשי הדיו.
בחלקה האחורי של המדפסת נמצאים שקע החשמל, שקע טלפון (כניסה ויציאה), שקע USB ואנטנה לטובת תקשורת ה- wifi. כמו כן, את החלק הארי תופס מגש הניירות בעל קיבולת של 100 גיליונות.
מאפיינים
בדומה למתחרותיה, גם ה- X6675 משמשת כמדפסת, פקס, סורק ומכונת צילום. בנוסף מכילה המדפסת גם חריצים לכרטיסי זיכרון וחיבור USB עם תמיכה בתקן Pictbridge.
בניגוד למתחרותיה אשר הפכו כרטיס זיכרון לכונן משותף ברשת, אליו ניתן היה לגשת מכל מחשב, כאן תאלצו לבחור דרך המדפסת לאיזה מחשב תרצו לשלוח את התמונות, ולאחר מכן להשתמש בתוכנה כדי לשלוף אותן.
המדפסת יודעת לטפל במגוון גדלי ניירות, ומזהה בעצמה את גודל הנייר שהוזן וכן את סוגו (נייר רגיל, נייר פוטו וכולי).
תוכנת ה- Lexmark productivity studio שהותקנה עם המדפסת אחראית לספק ממשק משתמש נוח בעברית למירב הפונקציות של המערכת, אך ממשק זה מסורס למדי, והשימוש בו עלול להיות קצת מתסכל.
- עוד ב-tigo: סקירת מדפסת אפסון Stylus TX600FW
בדומה למדפסות של HP גם הלקסמרק X6675 משתמשת בשני ראשי דיו – אחד שחור והשני צבעוני. עובדה מעט בעייתית כאשר מבצעים הדפסות רבות בצבע, כמו תמונות, ונוצר מצב בו רק אחד הצבעים נגמר, אך יש להחליף את כל הראש.
ביצועים ואיכות דפוס
על פי הכרזת היצרן, המדפסת אמורה להדפיס עד 25 עמודים בדקה להדפסת שחור לבן, ו- 18 עמודים בדקה להדפסה צבעונית. השימוש במילה "עד" אינו מקרי, שכן מהירויות אלו מתייחסות למסמכי טקסט באיכות של הדפסת טיוטה. בפועל, הגענו לממוצע של כ- 12 עמודים לדקה בטקסט שחור וכתשעה עמודים למסמך המכיל גם טקסט צבעוני.
קבצי הבדיקות שלנו הם מסמכים המכילים טקסטים בפונטים בעלי גדלים וצבעים שונים בעברית ובאנגלית, ומשלבים גרפיקה בסיסית – מהסוג המצוי במסמך אופיס מצוי. את הקבצים הללו בדקנו בשלוש איכויות הדפסה שונות – טיוטה, רגילה וטובה.
אחד הדברים המרשימים ביותר באיכות ההדפסה הוא טיב ההדפסה באיכות הטיוטא. אומנם, הדפסה של תמונות נראתה גרועה, אך עדיין באיכות טובה בהרבה מאשר של האפסון TX600fw למשל. מי שמשתמש במדפסת כדי להדפיס מסמכי טקסט בלבד יגלה, שגם בהדפסת טיוטא עדיין מדובר באיכות טובה מאוד.
עם זמן הדפסה של כחמש שניות לדף (כ- 12 דפים בדקה) מדובר בפיתרון מהיר מאוד לכל מסמך שאינו מסמך סופי המשמש להגשה.
ההבדל בין הדפסת הטיוטה להדפסה הרגילה ניכר בעיקר באיכות הגרפיקה, אך ניכרת גם השפעה על איכות הפונטים עצמם. הטקסט אומנם יצא חד, נקי וברור, אך עם זמן הדפסה של כ- 15 שניות לעמוד מדובר בקצב איטי יחסית – פי שלושה מהדפסת הטיוטא – עובדה המורגשת היטב במסמכים ארוכים.
כך למשל, חוברת של 60 עמודים שתודפס במשך חמש דקות באיכות של טיוטה, תדרוש 15 דקות הדפסה באיכות הרגילה.
המקפידים, שירצו להדפיס באיכות הטובה ביותר יגלו, כי פרק הזמן לעמוד מוכפל – כמעט 40 שניות לדף – כמעט חצי שעה לאותו מסמך בן 60 עמודים. מאידך, ההשפעה של ההדפסה האיכותית ניכרת במסמך המודפס, התמונות יוצאות חדות וברורות, והפונטים חדים וללא טשטוש או מריחה בקצוות.
התמקדות באזור ספציפי מאפשרת לראות את ההבדלים בין שלוש איכויות ההדפסה:
הרזולוציה המקסימלית של המדפסת היא 4800X1200 DPI– ואיכות זו מאפשרת הדפסה מדויקת גם של גרפיקה או תמונות על גבי נייר A4 רגיל. בניגוד למדפסות מתחרות בהן הנייר יצא רטוב לאחר הליך הדפסה שכזה, הרי שכאן קיבלנו מסמך נקי ויבש.
הדפסה של תמונות היא אומנם איטית יחסית. כך למשל הדפסת תמונה על גבי נייר יעודי בגודל A4 לקחה כחמש דקות. עם זאת, האיכות של ההדפסה בהחלט ניכרת – הצבעים היו חדים, עשירים וברורים, וקיבלנו הרגשה של פיתוח מקצועי.
גם את איכות הצילום ניתן לכוונן, וההשפעה במהירות ההדפסה של ההעתק היא בהתאם. בשכפול באיכות טיוטה קיבלנו מסמך מספק ביותר במהירות רבה, בעוד שבאיכות גבוהה זמן ההדפסה היה ארוך יותר, אך מהר מאוד לא הצלחנו להבדיל בין ההעתק למקור. איכות הסריקה היא גבוהה, והמכשיר הצליח לזהות בסריקה ולהדפיס בצורה מושלמת גם את גווני הצהוב למיניהם – צבע אותו סורקים רבים מתקשים לזהות.
בסך הכל, במהלך הבדיקות הדפסנו מעל ל- 600 דפים – רובם טקסטואלים, חלקם מכילים גם צבע, גרפיקה ותמונות ולא ניצלנו אפילו כמחצית מתכולת ראש הדיו.
סיכום
לקסמרק X6675 היא מדפסת All in one בעלת חיבוריות Wifi המספקת הדפסה מהירה ואיכותית הן בצבע והן בשחור / לבן. מדובר במדפסת קומפקטית יחסית למתחרותיה המציעה תמורה נאה מאוד ביחס למחירה. גם מנגנון הדיו החסכוני שלה המאפשר הדפסת כמות רבה של עמודים מהווה יתרון משמעותי ביחס למדפסות מתחרות.
Lexmark X6675
ציון:
בעד: קומפקטית, מהירה, הדפסה איכותית, סורק טוב, חסכונית בדיו, זיהוי סוג נייר אוטומטי
נגד: ראש דיו צבעוני אחד המכיל את כל שלושת הצבעים, מחסור במקום לדפים במגשים, אין תמיכה בלינוקס
שורה תחתונה: קומפקטית עם תמורה נאה למחיר
מחיר מומלץ לצרכן: 580 ש"ח
מפרט טכני
סוג: משולבת- מדפסת, מכונת צילום, סורק, פקס
מהירות הדפסה: עד ל- 25 עמודים לדקה בשחור ו- 18 בצבע
איכות הדפסה: 4800x1200dpi
איכות סריקה: 1200x600dpi
קישוריות: אלחוטית WiFi
מקורות: כרטיסי זיכרון, USB או PictBridge
כבר פתחתם תיבה במייל של המדינה? צרו לעצמכם אחת עכשיו