שתף קטע נבחר

אווטאר מס' 5 בדירוג הסרטים הירוקים. מי ראשון?

לרגל ההצלחה הכבירה שרושם הסרט "אווטאר" בקופות, דירג אתר "פלאנט 100" את חמשת סרטי הקולנוע הירוקים ביותר. הנה הדירוג וקליפים של כל הסרטים - בלי אף מילה על אל גור

במקום החמישי: אוואטר

הלהיט של ג'יימס קמרון, שכובש את בתי הקולנוע בעולם מספר על חייל אמריקאי משותק ברגליו בשם ג'ייק סלי, שמגיע לכוכב פנדורה. על הכוכב קיים מחצב נדיר שמשך תעשיית כרייה המאובטחת על-ידי חיילים בשירות התאגיד. פעולות הכריה מציבות את בני האדם בעימות עם הגזע המקומי - בני הנאבי, יצורים אנושיים-חתוליים וכחולים בגובה שלושה מטרים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סלי שנשכר כדי להילחם בנאבי, מוצא את עצמו בקונפליקט בין היותו בן אנוש והזדהותו עם מאבקם באנשים שבאו לשדוד את אוצרותיהם הטבעיים. קשה להתעלם מהמסר שבולט לכל אורכו של הסרט, שמוקיע את הדורסנות הקולוניאליסטית של החברה המודרנית כלפי עמים והסביבה בה הם חיים, ואת גזל המשאבים והרס יערות הגשם על ידי המדינות העשירות. 

 

במקום הרביעי: צ'יינהטאון

סרטו של רומן פולנסקי מ-1974, עם ג'ק ניקולסון ופיי דאנאווי. הסרט מספר על ג'ייק גיטיס, בלש פרטי שנשכר על ידי אוולין מלריי, שחושדת שבעלה הוליס בוגד בה. גיטיס מצליח להשיג הוכחה לבגידה אך אז מתברר לו שמי ששכרה אותו אינה אוולין מלריי האמיתית. העלילה מסתבכת כשמתברר שהוליס מלריי, שאחראי על בניית מערכת המים של לוס אנג'לס, נמצא ללא רוח חיים, וגיטיס חושף - ונקלע לתוך - מערכת שקרים ושחיתות הקשורה לזיהום מערכת המים העירונית, גזילת קרקעות ורצח.

 

 

במקום השלישי: הסינדרום הסיני

סרטו של ג'יימס ברידג'ס משנת 1979 עם ג'יין פונדה, ג'ק למון ומייקל דאגלס. הסרט מספר על כתבת הטלוויזיה קימברלי וולס שמכינה כתבות על מקורות אנרגיה חלופיים, ובמהלך צילומים בתחנת כוח גרעינית עדה לתקלה חמורה שכמעט גורמת לאסון סביבתי. וולס נחושה לחשוף את הסיפור אך אז מופעלים עליה לחצים גדולים להסתיר את הפרשה. ועדת הפיקוח על הכורים מפרסמת דו"ח שמטייח את הסיפור, ואז וולס, יחד עם הצלם שלה ומנהל המשמרת של תחנת הכוח, עושים הכל כדי לחשוף שהכור בעצם אינו בטוח, שיש דליפה ושהוא מסכן את חייהם של מיליוני אנשים.

 

 

אם היה סרט שגרם לעולם לחשוש מפני דליפות בכורים גרעיניים - זה הסרט. כמה ימים לאחר שיצא לאקרנים התרחשה התאונה הגרעינית החמורה ביותר בתולדות ארה"ב. 

 

במקום השני: ארין ברוקוביץ'

סרטו של סטיבן סודרברג משנת 2000 עם ג'וליה רוברטס ואלברט פיני. הסרט מספר על פקידה במשרד עורכי דין שנתקלת בדו"חות רפואיים של תושבים בעיירה קטנה הנמצאת ליד תחנת כוח. היא מתחילה לחקור את הנושא בעצמה ומגלה כי מקורות המים של העיירה מזוהמים בחומרים מסרטנים שמקורם בהתעלמות של אנשי תחנת הכוח מהחוק, וכתוצאה מכך לוקים עוד ועוד אנשים בעיירה בסרטן.

 

 

מנהלי חברת החשמל המקומית, שרוצים להרחיב את תחנת הכוח, מנסים לשכנע את התושבים למכור את אדמותיהם במחיר זול. ברוקוביץ מצידה מנסה - ומצליחה - לשכנע אותם להגיש תביעה ייצוגית נגד החברה. החקירות של ברוקוביץ מגלות כי חברת החשמל המקומית ידעה על האפשרות של זיהום והתעלמה מכך, והדבר מסייע לה להשיג עבור התושבים הסדר פיצויים של מיליוני דולרים. 

 

ובמקום הראשון: WALL-E

סרט האנימציה של אולפני דיסני ופיקסאר משנת מספר על העולם בשנת 2700, כשכדור הארץ הוצף בזבל וכל בני האדם הועברו למגורים בחלל. מי שנותרו מאחור הם רובוטים מפני אשפה, שאמורים לנקות את כדור הארץ השומם. הסרט עוקב אחרי אחד מהם שמתחיל לפתח רגשות אנושיים, ואפילו מתאהב ברובוטית בשם איב. כשהיא עוזבת את כדור הארץ, מחליט WALL-E לצאת ולחפש אחריה.

 

 

קשה להתעלם מהמסר שהסרט דוחף באופן בוטה כמעט: אם נמשיך לקנות עוד ועוד מוצרים שאנחנו לא באמת צריכים, לזהם את כדור הארץ ולמלא אותו בזבל, נשאיר אחרינו חורבן.

 

  • יש לכם הצעות אחרות? טקבקו

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האנשים הורסים את העולם. מתוך "אווטאר"
מומלצים