שתף קטע נבחר

 

חיפה מסירה כפפות בקרב על בית הספר לרפואה

לקראת הדיון מחר במועצה להשכלה גבוהה בערעור על בחירתה של אוניברסיטת בר-אילן להקמת בית הספר לרפואה בגליל, שלח רקטור אוניברסיטת חיפה מכתב חריף: "פסילת צוות מוביל של חתן פרס נובל וסגן הדיקן בטכניון תמוהה בלשון המעטה"

המאבק על הקמת בית הספר החמישי לרפואה בישראל שיוקם בצפת צובר תאוצה, ובאוניברסיטת חיפה החליטו להסיר את הכפפות לקראת הדיון שתקיים מחר (יום ג') במועצה להשכלה גבוהה בערעור על בחירתה של אוניברסיטת בר-אילן כמפעילת השלוחה של בית הספר מטעמה בצפון. רקטור אוניברסיטת חיפה, פרופ' יוסי בן-ארצי, שיגר מכתב חריף למועצה להשכלה גבוהה, ובו טען שפסילת ההצעה של חיפה היתה "תמוהה". "עליכם למנוע מצב שבו בסופו של יום יהיה בית ספר לרפואה חמישי בישראל – אך לא בגליל", כתב בן-ארצי לוועדה.

 

 

הוא קרא לשנות את הבחירה בבר אילן ולתת לחיפה ולטכניון להפעיל את השלוחה בצפון. "הנני מרשה לעצמי לפנות אליכם כרקטור אוניברסיטת חיפה בקריאה של הרגע האחרון להתעשת

ולבחון בעיון רב את המלצת הוועדה למסור את הזיכיון להקמת בית הספר לרפואה בגליל לאוניברסיטת בר אילן, כדי להצביע בפניכם על הכשלים העלולים לנבוע מאימוץ ההצעה באופן נמהר" כותב פרופ' בן-ארצי. 

 

הוא מתח ביקורת על עבודתה של הוועדה המקצועית שבחרה בבר אילן: "גם אם עשתה את עבודתה נאמנה - ויש לקוות שכך היה - הרי שבניגוד לקול הקורא שלה, היא התמקדה רק במספר היבטים הקשורים לכשירות האקדמית של המציע, והזניחה לחלוטין את ההיבט המתייחס לקידום הגליל. אין הוועדה מתייחסת בהחלטתה להיבט מרכזי של הקמת בית הספר לרפואה בגליל - היכולת של כל מגיש לתרום לקידום הגליל. בהקשר חשוב זה אין צל צילו של ספק לכל בר דעת שהיתרון של שני המוסדות הצפוניים הוא משמעותי ביותר".

 

בין היתר נימקה הוועדה של המל"ג את החלטתה ב"בחירת מנהיג ראוי" והעדיפה את פרופ' רן טור-כספה, רופא בעל מוניטין והישגים ברפואה קלינית ומחקר על פני חתן פרס נובל, פרופ' אהרון צ'חנובר, שהציעו הטכניון וחיפה. בנימוקי הוועדה לפסילת צ'חנובר כתבה עליו הוועדה, כי "אמנם הוא חוקר דגול לעמוד בראש ועדת ההיגוי, אך מנהיגות שתקים ותפעיל בית הספר לרפואה ומידת גיבוי ומחוייבות של כל אחד מהמוסדות הותירו ספקות. על-כן, סבורה הוועדה כי במנהג בית הספר לרפואה וצוותו קיים יתרון להצעת אוניברסיטת בר-אילן".

 

רקטור אוניברסיטת חיפה עונה לנימוק זה: "הטיעון בדבר מנהיגות בעייתי. מבלי להיכנס להשוואות בין המנהיגים המוצעים, הרי פסילת מנהיגותם כצוות מוביל של חתן פרס נובל וסגן הדיקן בטכניון, המשמש רופא בבית חולים בצפון, תמוהה בלשון המעטה".

   

בית-הספר החדש לרפואה יהיה החמישי במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל. כיום, פועלים בתי-ספר לרפואה במסגרת האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובטכניון שבחיפה.

 

במשך חודשים ישבה ועדה מיוחדת לבחינת ההצעות של המוסדות השונים שביקשו להפעיל את את בית הספר, ובה בכירים במועצה להשכלה גבוהה, וכן מנכ"ל משרד הבריאות המכהן, ד"ר איתן חי-עם והמנכ"ל לשעבר,

פרופ' אבי ישראלי. הוועדה פרסמה "קול קורא" בחודש אוגוסט 2008, ובעקבותיו הוגשו שתי הצעות להקמת בית הספר החדש לרפואה. בראש הוועדה המקצועית בראשות חבר ות"ת, מונה אהרן בית הלחמי. שר החינוך, גדעון סער, אמר כי הקמת בית הספר לרפואה בגליל "מהווה עוגן התפתחותי חשוב לעיר צפת בפרט ולגליל בכלל שימשוך אליו אוכלוסיות איכותיות".

 

מאוניברסיטת בר-אילן נמסר בתגובה: "החלטות הוועדה המקצועית על תשעת חבריה התקבלו

פה אחד. הוועדה ישבה על המדוכה במשך שנתיים ובחרה באוניברסיטת בר אילן להקים את בית הספר לרפואה בגליל. אנו מצפים שהמועצה להשכלה גבוהה תאמץ את מסקנות הוועדה".

 

בתגובה לטענותיו של בן-ארצי, נמסר מהמועצה להשכלה גבוהה כי "המלצת הוועדה המקצועית פה אחד לבחור באוניברסיטת בר אילן להקים את בית הספר לרפואה בצפת תובא מחר לדיון במליאת המועצה להשכלה גבוהה. עד למועד הדיון לא תימסרנה תגובות לטענות של צדדים הנוגעים בדבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מוותרים. אוניברסיטת חיפה
צילום: לע"מ
צילום: ערוץ 1
צ'חנובר בעת קבלת פרס נובל. לא טוב מספיק?
צילום: ערוץ 1
מומלצים