שתף קטע נבחר
 

לא רק בשבת: חלה מתוקה

אין כמו ריח של חלה טרייה שזה עתה יצאה מן התנור. אז אם בא לכם להטריף את כל השכונה, למה שלא תכינו ותראו איך כולם באים לבקש פרוסה?

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חלה מתוקה

המרכיבים: 

7 כוסות קמח לבן

1 ביצה

1/2 כוס סוכר

1 כף מלח

1/2 קובייה של שמרים טריים

1 ו-1/2 כוסות מים

3/4 כוס שמן קנולה

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים קמח, ביצה, סוכר, שמן ומים בקערת מיקסר ולשים 3-2 דקות עד שהתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את השמרים תוך לישה וממשיכים ללוש כדקה.
  3. מוסיפים מלח, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים כחמש דקות נוספות.
  4. מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כארבעים דקות.
  5. מחלקים את הבצק לפי כמות החלות או הצמות הרצויה, קולעים אותן כמודגם בסרטון, מניחים על מגש אפייה, מכסים את החלה במגבת מטבח לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה נוספת בת ארבעים דקות.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות
  7. מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג ומכניסים לתנור למשך כ-25 דקות, עד שהחלה אפוייה ושחומה.

 

אלי אברהם, הוא אופה ארטיזן ומרצה ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינאריה"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים