שתף קטע נבחר
 

לבוגרי מאיר שפיה יש לאן לחזור מהצבא

שאול אלבז, מנהל כפר הנוער מאיר שפיה, הקים "מלון" לבוגרי הכפר שמשרתים בצבא כחיילים בודדים ואין להם בית לחזור אליו בשבתות • אלבז: "החינוך הוא לא מקצוע מבחינתי, אלא דרך חיים". בואו להמליץ על "המורה של המדינה"

עבור עשרות חיילים בודדים כפר הנוער מאיר שפיה הוא הבית. הם, שסיימו את לימודיהם בכפר, חוזרים במהלך חופשותיהם מהצבא ל"בית הבוגר" שהוקם במקום וזוכים ליחס חם כאילו היו חלק ממשפחה אחת גדולה.

 

רבים מתלמידי כפר הנוער הם יוצאי חבר המדינות שעלו לארץ ללא משפחותיהם. לתלמידים רבים אחרים אין בית לחזור אליו. כל עוד הם לומדים שם, יש להם היכן להיות גם בסופי השבוע. אולם לאחר הגיוס לא היה להם היכן לבלות את חופשותיהם.

 

"בית הבוגר" הוקם בכפר במיוחד למטרה הזאת. החיילים מקבלים שם חדרים, ארוחות חמות, מקרר מלא במעדנים, מכונת כביסה, מייבש, טלוויזיה ושירותים נוספים שנועדו להנעים את שהותם במקום ולהעניק להם תחושה של בית. מי שיזם את הקמתו של ה"מלון" הוא מנהל הפנימייה, שאול אלבז.

 

אלבז עצמו חווה כילד את חבלי הקליטה של עולה חדש ולמד בכפרי נוער. כאשר סיים את לימודי התואר השני באוניברסיטה העברית הוא דחה הצעה להמשיך במסלול האקדמי והחליט להתחיל את הקריירה שלו במערכת החינוך דווקא כמדריך בחוות הנוער הציוני, שם היה תלמיד בעצמו. לאחר מכן שימש מורה ומנהל תיכון בכפרי נוער שונים.

 

"תפקידנו כמחנכים אינו מסתיים עם סיום כיתה י"ב. אנחנו מרגישים מחויבים לבוגרים גם בהמשך דרכם‭,"‬ הוא אומר. תחילה מינה אלבז אדם שתפקידו לשמור על קשר עם הבוגרים לפחות במהלך שלוש השנים הראשונות לסיום לימודיהם. בהמשך הוא הקים את "בית הבוגר‭."‬


שאול אלבז (שני משמאל‭,(‬ בוגרי הכפר והצוות המקצועי צילום: זהר שחר

 

"שאול בשבילי הוא כמו אבא‭,"‬ אומר איליה זלטניק, שעלה לארץ בגפו מרוסיה לפני שש שנים וסיים את לימודיו בכפר הנוער לפני שנתיים. "תמיד אפשר למצוא אצלו אוזן קשבת ולהתייעץ איתו כשיש בעיה או קושי. כפר הנוער בשבילי הוא בית, שאליו אני יכול לחזור בחופשות ולהרגיש נוח וכיף. המרחק מהמשפחה לא היה קל בכלל כל השנים, וגם עכשיו, אבל התמיכה שקיבלתי ואני מקבל בכפר עוזרת. אילו לא היה את 'בית הבוגר‭,'‬ לא היה לבוגרים לאן ללכת‭." ‬

 

תלמידים ובוגרים רבים רואים באלבז תחליף אב. חלקם מוצאים אצלו אוזן קשבת בזמן משבר, עבור אחרים הוא מגייס תרומות כדי שיוכלו ללמוד באוניברסיטה. "מבחינתי היה ברור שעתידי בחינוך. בחרתי בחינוך כשליחות ציונית וחברתית. החינוך אינו מהווה עבורי מקום עבודה, אלא אורח חיים‭,"‬ הוא אומר.

 

ראש מנהל החינוך ההתיישבותי במשרד החינוך, ד"ר יחיאל שילה, אומר כי השמירה על קשר

עם הבוגרים שזקוקים לבית היא אחד היעדים החשובים ביותר של המערכת. לדבריו, אלבז ומנהלי כפר הנוער "ימין אורד" היו החלוצים לדאוג לבוגרים באופן כה אינטנסיבי.

 

בואו להמליץ על המורה של המדינה

"ידיעות אחרונות" בשיתוף עם מפעל הפיס, הסתדרות המורים בישראל, חברת פילת ו-ynet מכריזים על תחרות "המורה של המדינה". בואו לבחור את המורה של המדינה, מלאו את טופס המועמדות, ספרו לנו מי המורה שלדעתכם ראוי לזכות בפרס הצטיינות ובהכרה ציבורית ואולי הוא יזכה להיות אחד מששת המורים המצטיינים אשר ייבחרו על ידיועדה של אישי ציבור מובילים בתחרות. אפשר להמליץ על מורים שעליהם הומלץ גם בשנה שעברה. ניתן להגיש מועמדות עד 23 בינואר 2010.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בואו להגיד תודה למורים שלכם
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים