המפכ"ל על מעצר לחיאני המתוקשר: נגד המדיניות
רב-ניצב כהן אמר כי המשטרה לא הזמינה את כלי התקשורת כדי לסקר את מעצרו של ראש העיר בת-ים, אך הוסיף כי "היינו צריכים לגלות רגישות יתרה". לדבריו, "זו היתה הדרך המיטבית לביצוע המעצר, למרות הנזק שנגרם לראש העיר ולמשטרה"
מכה על חטא: מפכ"ל המשטרה, רב ניצב דודי כהן, התייחס היום (ג') בוועדת הפנים של הכנסת למעצרו המתוקשר של ראש העיר בת-ים, שלומי לחיאני. המפכ"ל הודה כי השוטרים לא פעלו כראוי. "מעצרו נעשה בניגוד למדיניות ובניגוד להנחיות. היינו צריכים לגלות רגישות יתרה". ללחיאני עצמו, שנכח בדיון, לא ניתנה זכות הדיבור.
לחיאני נעצר לפני כשבועיים מול מצלמות הטלוויזיה, בשל חשדות חמורים לשחיתות. השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', מתח ביקורת כמה שעות לאחר המעצר
על המשטרה: "אין זאת הפעם הראשונה שמתקיים מעצר, חיפוש, בנוכחות מצלמות, ותופעה מכוערת זו דורשת גינוי חריף".
בדיון בכנסת, הוסיף המפכ"ל כי מעבר לנזק התדמיתי ללחיאני, נגרם נזק לחקירה ולתדמית המשטרה. עם זאת הוא הדגיש: "בדיעבד לא היתה למשטרה דרך מיטבית לנטרל את התקשורת שנכחה במקום. לדעת המשטרה זו היתה הדרך המיטבית לביצוע המעצר, למרות הנזק שנגרם לראש העיר ולמשטרה. מי שטעה טעה - ובמבחן התוצאה זאת התוצאה".
המפכ"ל אמר עוד, כי ראוי לתת גיבוי לשוטרים ובנוסף לשמור על כבוד המשטרה. יושב ראש מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, שאל: "ומי ישמור על כבודנו?". המפכ"ל לא הגיב.
רב-ניצב כהן אמר כי נגד לחיאני התקיימה במשך שנתיים חקירה סמויה, על-ידי היחידה הארצית לחקירות והיחידה הכלכלית. החקירה התנהלה תחת עיניהם של המפכ"ל וראש אגף החקירות. "אני נושא באחריות הכוללת", אמר רב-ניצב כהן.
"ההחלטה אם לעצור - של השוטר בשטח"
על עיתוי המעצר הוא אמר, כי שבוע קודם לכן המועד אושר על-ידו. המפכ"ל הדגיש: "ככל הידוע לי המשטרה לא זימנה את גורמי התקשורת, כי היחידה החוקרת חששה שהתקשורת רק תכביד על החקירה". הוא חזר ואמר: "אמרנו שאנחנו מצטערים למראה התמונות שפורסמו, אבל מעבר לצער, אכן נגרם נזק לחקירה ולתדמית המשטרה".
רב-ניצב כהן סיפר על מדיניותו בנוגע להדלפות : "אני נגד הדלפות מחדרי חקירות באופן נחרץ ואני פועל ביד רמה כדי למנוע אותן, ובפועל לא רואים בתקשורת הדלפות בצורה שוטפת. אין לנו אידיאולוגיה לזמן את התקשורת ואני דוחה את הטענה שזימון התקשורת לבית לחיאני נעשה כדי להאדיר את שם המשטרה. ההחלטה לבצע את הליך המעצר, למרות נוכחות התקשורת היתה בידי השוטר בשטח - המפכ"ל לא נכח שם ולכן צריך לתת גיבוי לשוטר שקיבל את ההחלטה".
לחיאני ביקש רשות לדבר במהלך הדיון, אולם יו"ר הוועדה, ח"כ דוד אזולאי, לא הרשה לו לדבר - למרות בקשת המפכ"ל.
במהלך הדיון הודיעה נציגת משרד המשפטים, כי המשרד מכין בימים אלה הצעת חוק שתאסור פרסום שמות חשודים ב-48 השעות הראשונות לאחר מעצרם, על-מנת לתת להם הזדמנות לבקש צו איסור פרסום על מעצרם.
המפכ"ל אמר עוד, כי בשלוש השנים האחרונות נפתחו 160 תיקים
נגד נבחרי ועובדי ציבור, 70 מתוכם נגד ראשי רשויות. הוא הדגיש כי ברשויות המקומיות ניכרת חדירה של גורמים עבריינים.
על-פי החשד, הוא פעל באמצעים פסולים להחזיר את חובותיו. בטרם נכנס לתפקידו כראש העיר בשנת 2003, הוא היה חייב כ-35 מיליון שקלים מעסקיו כקבלן בניין. במקביל, לקח לפי החשד הלוואות נוספות ולפי חקירת המשטרה יש לו כיום חוב של 9 מיליון שקלים, אותו אין סיכוי שיוכל להחזיר ממשכורותו כראש עיר. החוקרים ראו בחשבונות הבנק שלו העברות של מאות אלפי שקלים לטובת כיסוי ההלוואה, חלקם ממקורות לא ברורים, וחלקם במזומן.