מעצרו של זאב רוזנשטיין הוארך: "יודעים מי העד"
תנאיו של העבריין, המרצה עונש של 12 שנות מאסר בכלא ניצן, לא ייפגעו בימים הקרובים - למרות שהמשטרה דרשה לנהוג בו כעצור ולא לאפשר לו לצפות בטלוויזיה או לקרוא עיתונים. רוזנשטיין חשוד בפרשת הרצח המשולש בחוף שלדג בכנרת
בית המשפט הטיל צו איסור פרסום על שמו של העד, שהפליל את זאב רוזנשטיין בפרשת הרצח המשולש בחוף שלדג בכנרת לפני תשע שנים, אך עורכי דינו של העבריין (יום ג') טענו כי הם יודעים במי מדובר - ולכן אין צורך להטיל הגבלות על מרשם המרצה עונש של 12 שנות מאסר. בתום הדיון האריך השופט דוד שוהם מבית המשפט השלום את מעצרו של רוזנשטיין עד יום ראשון, אך לא הטיל עליו כל סנקציות בכלא.
המשטרה ביקשה בדיון לשלול מרוזנשטיין, המרצה את עונשו בכלא ניצן, לצפות בטלוויזיה ולקבל עיתונים. כאסיר הוא זוכה לפריבילגיות של ביקורים, שיחות טלפון, טלוויזיה וגם הוא מקבל עיתונים. ברגע שאסיר שמרצה את עונשו נעצר, נשללות ממנו זכויות אלה - על מנת למנוע שיבוש חקירה.
יוכל להמשיך לקרוא עיתונים. רוזנשטיין (צילום: דודו אזולאי)
רוזנשטיין כבר נעצר בפרשה זו לפני כמה חודשים, כשהמשטרה חשפה את פרשת "כוכב הצפון", בה נעצרו 18 עבריינים בחשד לסחר בסמים. במהלך החקירה, עד המדינה באותה פרשה סיפר כי רוזנשטיין הזמין רצח של שלושה אנשים בחוף שלדג. רוזנשטיין נעצר ל-20 יום, אולם לאחר מכן הוא שוחרר ולא הוגש נגדו כתב אישום בפרשה.
בשבועות האחרונים פעלו בימ"ר מרכז באינטנסיביות למציאת ראיות נוספות, שיקשרו את רוזנשטיין לתיק הרצח. ראיות אלה הגיעו באמצעות עדות שהצליחו החוקרים להביא מעבריין השוהה בארצות-הברית. צוות חוקרי ימ"ר מרכז ונציגים מהפרקליטות נסעו לארצות-הברית, שם ביצעו חיקור דין וגבו עדות - המחזקת את העדות הקודמת נגד רוזנשטיין בתיק.
במהלך הדיון טען בא כוחו של רוזנשטיין, עו"ד מוטי כץ, כי המשטרה אינה צריכה להגביל אותו לצפות בטלוויזיה או לקרוא עיתונים. עם זאת, הוא אמר
כי בימים הקרובים הוא מוכן שמרשו לא ישוחח בטלפון. "כל הפרטים ידועים לנו, מיהו העד. רוזנשטיין לא יכול לחבל בחקירה ולא יקרה כלום אם הוא יראה טלוויזיה. המשטרה באה לבית משפט בידיים מזוהמות, כשהיא אומרת שהוא יכול לחבל בחקירה שכזאת מתוך הכלא".
נציגי המשטרה, פקד עזרא גולדשטיין ורס"מ אורי הדס, ניסו לשכנע את השופט לשלול את התנאים של רוזנשטיין כאסיר ואולם השופט שוהם לא קיבל את טענה זו ואף מתח ביקורת על המשטרה. "אני סבור שהמשך היותו של רוזנשטיין באותם תנאים, די בהם כדי לאפשר חקירה ללא הפרעה. אני מתקשה להבין מה גרם למשטרה לבקש זאת. לא מן הנמנע שניתן היה לקיים חקירה גם אם לא היתה מוגשת בקשה למעצרו", כתב השופט בהחלטתו.