שתף קטע נבחר

 

תושבי רג'ר למנכ"ל משרד החוץ: לא לחלוקת הכפר

מנכ"ל משרד החוץ ובכירים נוספים הגיעו לכפר שבגבול ישראל-לבנון, כדי לשמוע את עמדת התושבים. תושבי רג'ר אמרו כי הם מתנגדים לחלוקה. "הכפר חייב להישאר שלם או בריבונות ישראל או לעבור כולו, כולל האדמות החקלאיות, ללבנון"

כשברקע הדיווחים על נסיגה ישראלית קרובה מהחלק הצפוני של הכפר רג'ר שבגבול ישראל-לבנון, הגיעו היום (ג') מנכ"ל משרד החוץ, יוסי גל, ובכירים נוספים ממשרדו לכפר.

 

דובר מועצת רג'ר, נג'יב חטיב, סיפר ל-ynet לאחר הפגישה: "המפגש נמשך כשעתיים, במהלכו פרשנו בפני מנכ"ל משרד החוץ את כל הקשיים שאיתם אנו עומדים להתמודד, אם ממשלת ישראל תחזיר את חלקו הצפוני של הכפר ללבנון. מדובר כאן בקריעת משפחות, הורים ייפרדו מילדיהם, אחים יחיו חלקם בחלקו הצפוני של הכפר וחלקם בחלקו הדרומי.

 1,700 מתוך כ-2,200 התושבים צפויים להפוך להיות פליטים בלבנון ועוד 500 הנותרים יוותרו עם כ-11 אלף דונם של אדמות חקלאיות השייכות לכלל התושבים".

 

בפגישה העלו נציגי התושבים בפני גל את סוגיית הלימודים בבית הספר בכפר, בו לומדים כיום כ-600 תלמידים בכיתות א'-יב' ונמצא בחלקו הדרומי של היישוב. חטיב: "מאות תלמידים, שמרביתם גרים בחלקו הצפוני של הכפר, יאלצו לעבור פעמיים ביום בידוק ביטחוני לא פשוט בדרך לבית הספר וממנו. איפה נשמע דבר כזה? כדי לעשות קניות בסופרמרקט צריך לעבור מחסום של יוניפי"ל. המנכ"ל אמר לנו שקיימות דרכים למצוא פתרונות מול יוניפי"ל, אך השבנו לו שהכפר חייב להישאר שלם או בריבונות ישראל או לעבור כולו, כולל האדמות החקלאיות, ללבנון כדי לאפשר לתושבים להמשיך ולעסוק בפרנסתם".

 

בסיום המפגש, בו הציגו נציגי התושבים מסמכים בפני מנכ"ל משרד החוץ, הבטיח האחרון לעדכנם. בכפר הודו לגל על כך שהגיע ואיפשר להם להשמיע

 את עמדתם, בדומה לאפשרות שניתנה להם בעת ביקורו של שר החוץ, אביגדור ליברמן, לפני כמה שבועות. חטיב: "אנחנו בסך הכל רוצים שיתייחסו אלינו כבני אדם וייתנו לנו את האפשרות לדעת מה עומד לקרות לנו, ולא לשמוע על זה כמו תמיד דרך כלי התקשורת".

 

יש לציין כי בימים האחרונים דווח בתקשורת הלבנונית שהושג סיכום, לפיו צה"ל צפוי בסוף חודש ינואר להעביר את האחריות על חלקו הצפוני של הכפר לידי יוניפי"ל, כחלק מהחלטה 1701 שהתקבלה עם סיום מלחמת לבנון השנייה בקיץ 2006.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תושבי רג'ר מפגינים נגד החלוקה. ארכיון
צילום: אביהו שפירא
מומלצים