סטודנטים שבתו ומחו על אלימות: 'המצב מחמיר'
עצרות התקיימו בשעה שבה הופסקו הלימודים בתל-אביב, חיפה, הטכניון ומכללת צפת. אחותו של ניר כץ, שנרצח בבר-נוער: "רבים לא האמינו שדבר כזה יכול לקרות, לצערי מאז אותו יום המצב רק הלך והחמיר"
האם צעקת הסטודנטים תעזור למאבק באלימות? בצהריים (יום ד') התקיימו ברחבי הארץ כמה עצרות בקריאה לעצור את האלימות, שארגנו סטודנטים באוניברסיטת תל אביב, חיפה, הטכניון ומכללת צפת. באופן נדיר, הסטודנטים השביתו את הלימודים לשעה ולא במחאה על גובה שכר הלימוד.
בעצרת באוניברסיטת תל-אביב נאמה חן כץ, אחותו של ניר כץ שנרצח בפיגוע הירי בבר-נוער של האגודה ההומו-לסבית. "באותו יום שזיעזע את המדינה כולה, היה נראה שהגענו למעין שיא באלימות בחברה", היא אמרה. "האירוע תואר כטבח, כפיגוע טרור. רבים לא האמינו שדבר כזה יכול לקרות בארץ, ועוד בתל אביב. לצערי מאז אותו יום המצב רק הלך והחמיר".
לדברי האחות השכולה, "כנראה הגיע הזמן שנפתח את העיניים שלנו, שלא נהייה כל כך נאיביים וכל פעם מחדש נגיד שזה לא יכול להיות, כי זה קורה. זה כאן בתוך העיר הגאה שלנו. זה קורה כאן וזה קורה כל יום".
דליה רבין פילוסוף, בתו של יצחק רבין, אמרה כי "לפני 13 שנים עמד ראש ממשלה ודיבר נגד אלימות וקרא להוקיע אותה ואמר כי מדובר בסכנה לחברה. על הבמה הידהדו מילותיו והוא נורה בגבו באלימות, באכזריות. מאז החברה הישראלית פנתה עורף לערכי השלום, נאטמו לבבות, דמעות יבשו ויש אדישות בכלל הציבור. תעשו שינוי ואל תוותרו".
סטודנטים מפגינים היום באוניברסיטת תל-אביב (צילום: דלית שחם)
לדברי יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב, שחר בוצר, "לראשונה במדינת ישראל סטודנטים הפסיקו את שגרת הלימודים למחאה ציבורית בנושא חברתי שאינו קשור לאיכות התואר ומחירו.
אנו יוצאים בקריאה כי יש לנו אחריות חברתית עודפת ואין ביכולתנו לעבור לסדר היום, לנוכח האלימות הקשה שהשתלטה על המרחב הציבורי. האלימות אינה נחלתם של הקורבנות בלבד ודרוש שינוי מדיניות של המדינה כלפי אזרחיה".
בכל אחד מהקמפוסים במוסדות שבהן שבתו הסטודנטים, נערכו עצרות שבהן קראו להפעיל מאמץ משולב למלחמה באלימות על-ידי הפניית משאבים למערכות החינוך, הרווחה והאכיפה. הסטודנטים הניפו שלטי "עצור" כסמל למאבק.