שתף קטע נבחר

האורחים הרעילים שמסתתרים בחדר הילדים

אנחנו רוצים לתת לילדים שלנו את הכל ואת הכי טוב שיש, אבל שפע הוא לא מילה נרדפת לבריאות. לפעמים, כשאנו מרעיפים עליהם אהבה, אנו גם חושפים אותם לכימיקלים רעילים וחומרים מסוכנים אחרים דווקא במקום בו הם אמורים להיות הכי מוגנים - בבית. ממה להיזהר? הריהוט בחדר הילדים למשל

להיות ידידותי לסביבה זה כבר לא רק טרנד אופנתי; עוד ועוד אנשים מאמצים ברצינות שינויים באורח החיים, ומגלים שזה אפשרי, נבון וחסכוני - לא רק תחביב של עשירים משועממים. אני מאמינה שהבחירה באורח חיים הזה, בחלקו או במלואו, היא צורך בריאותי והתפתחותי חיוני במיוחד כשמדובר בילדים ותינוקות.

 

אנו חיים בעידן של תרבות השפע, וחושבים ששפע פירושו בריאות, וככל שיש לנו יותר אנו יותר שמחים ומסופקים. אבל זה לא המצב במקרים רבים. אנו קונים היום הרבה דברים מיותרים, והיצרנים מצידם מנסים גם הם למכור לנו מוצרים שאיננו צריכים. כדי לעשות זאת הם מייצרים עוד ועוד מוצרים זולים ולא איכותיים, שהשימוש בהם לא רק זמני אלא עלול אף לגרום לנו להפרעות בריאותיות של ממש.

 

אנסה כאן להראות איך להיזהר מאותם "מוקשים" בסביבה הביתית - אלה שעלולים לפגוע בבריאות של הילדים שלנו. בטוח שתוך כדי הניסיון לגונן עליהם נמצא את עצמנו בוחרים את הבחירות הידידותיות לסביבה, ועוברים אט אט לנהל אורח חיים שהוא גם ירוק, גם בריא וגם חסכוני.

 


 

מתחילים בהתחלה: איך לרהט את חדר הילדים

כל זוג, בטרם שהוא הופך לאבא ואמא, מוצא את עצמו חושב ומנהל דיונים על "החדר של התינוק": איזה צבע יתאים לקיר שמול החלון, איזה ציור לבחור ואילו רהיטים יהיו הכי טובים לקטן שבדרך. כולם רוצים חדר בו יוכל התינוק להרגיש את מלוא האהבה והחמימות בשנותיו הראשונות. רק על דבר אחד לא שמים דגש: בחדר הצבעוני והנעים מתארחים לעיתים המון "חברים" לא רצויים.

 

מכירים את ה"ריח של חדש" שיש לרהיטים שמגיעים מהחנות? הריח הזה מקורו בפליטת גזים מחומרים שונים המעורבים בתהליך הייצור - דבקים, לכות, צבעים וחומרים מעכבי בעירה. החומרים הללו משחררים באיטיות גזים וכימיקלים רעילים לאוויר. אחד מהם הוא פורמלדהיד, חומר משמר שאפשר למצוא שרידים שלו כמעט בכל מוצר שבא במגע עם תינוקות: רהיטים, צבעים, צעצועים, בדים ואפילו חיתולים חד-פעמיים ומגבונים לחים. פורמלדהיד הוא חומר הידוע כמסרטן, ונקשר למחלות כמו אסטמה ולאלרגיות מסוגים שונים.

 

מה עושים? בוחרים רהיטים מעץ מלא, משום שריהוט שמורכב מ"שכבות" של עץ הוא המקור העיקרי לפליטת הגזים הרעילים. 

 

בעיה נוספת קשורה לאופן בו תינוקות גדולים יותר חווים את העולם: דרך הפה. הם מלקקים ונוגסים בכל מה שנקרה בדרכם, ונחשפים כך לאותם חומרים רעילים ומסוכנים. ריהוט יד שנייה או ריהוט ממוחזר הוא פתרון יעיל במיוחד להימנע מכך משום ששרידי החומר הרופף, שעלולים לחדור לגוף, כבר התנתקו ממנו.

 

עם זאת, חשוב להקפיד שלא להציב בחדר הילדים ריהוט ישן מדי או מתפורר, כי אז לא פותרים את הבעיה. חשוב שהריהוט לא יתפרק, אחרת חושפים את התינוק לסיכונים אחרים לגמרי.

 

חשוב גם לאוורר את החדר באופן תדיר ובכלל רצוי להשאיר פתח אוורור קטן באופן קבוע, במקום מרוחק מהתינוק, גם בימים קרים.

 

ומה עם הקירות: חלק גדול מהצבעים שבשימוש היום רעילים פחות מצבעים שהיו נפוצים לפני שנים, אך מומלץ עדיין להעדיף צבעים על בסיס מים או צבעים ידידותיים לסביבה. ניתן למצוא גם צבעים רחיצים ועמידים, וחשוב מאד לצבוע את החדר רחוק ככל האפשר מהמועד בו הקטן או הקטנה נכנסים אליו.

 

  • הכותבת היא מנהלת מרכז mamay לרפואת ילדים משולבת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זהירות: כימיקלים בצבע ובריהוט
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים