ירוק ומהיר: פאלאק פניר
אחד המאכלים ההודים המפורסמים והאהובים ביותר הוא הפאלק פניר. תבשיל של תרד וגבינה. רינה פושקרנה מגלה מה הסוד שעומד מאחורי הטעם המיוחד: ממרח אגוזי קשיו
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
- יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
- קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
- חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ביוגורט וקמח עדשים
- שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן
- ראיטה איזה יופי? מטבל יוגורט ומלפפונים
- חם, אדום ומתובל: מרק עגבניות בסגנון הודי
- גזר לקינוח - גאג'ר חלווה
- אין כמוני, מוליגטוני: מרק עדשים צהובות
- עם שקדים ואגוזי קשיו: מרק באדאם
- קימה מטר: בשר טחון עם אפונה
פאלק פניר - תבשיל תרד וגבינה
המרכיבים (6-4 מנות):
1 ק"ג תרד
1 בצל קצוץ דק
1-2 פלפל צ'ילי ירוק טרי חתוך לפרוסות דקות
1 כף ג'ינג'ר (זנגוויל) מגורד או חתוך לרצועות דקות
1 כפית (אפשר כף) שום כתוש
2 עגבניות מרוסקות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כפית הל טחון
200-250 גרם גבינת פטה
1 כפית מלח
1 כפית גראם מסלה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף חמאה
2-3 כוסות מים
2-4 כפות שמן זית
1 כפית חילבה טחון
2 כפות גדושות ממרח אגוזי קשיו (שלוש כפות אגוזי קשיו + חצי כוס מים טחונים בבלנדר)
2-3 כפות קרם פרש
אופן ההכנה:
- את עלי התרד הטריים מבשלים בסיר עם המים ומוסיפים סודה לשתייה. כשהעלים רכים ומבושלים מעבירים לבלנדר וטוחנים.
- מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים כף ג'ינג'ר רצועות או מגורד ומוסיפים את השום ומטגנים לדקה.
- מוסיפים צ'ילי ירוק טרי, את הבצל, קוביות עגבניות, עגבניות מרוסקות, מלח ומטגנים 3-5 דקות.
- מוסיפים את התרד לסיר ומבשלים 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את ממרח אגוזי הקשיו והחמאה ומערבבים
- מוסיפים את קוביות גבינת הפטה ומסירים מהאש.
- מוסיפים את ההל והחילבה ומקשטים בקרם פרש. מערבבים ומגישים.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: אסף אמברם
מומלצים