רשמי: אורן סמדג'ה יאמן את נבחרת הג'ודו
מדליסט הארד מברצלונה יחליף בתפקיד את רושור האוסטרי. סמדג'ה: "הגעתי לבנות סגל שיניב את הפירות לקראת ריו". אלכס גלעדי יהיה חלק מהצוות המארגן של אולמיפיאדת 2016
המדליסט האולימפי מברצלונה 1992, אורן סמדג'ה (39) מונה היום (ד') באופן ראשי למאמן נבחרת ישראל בג'ודו. סמדג'ה, שיחליף את המאמן האוסטרי הופו רושור שפוטר, הודיע היום שהחליט להיענות להצעת האיגוד וייכנס לתפקידו באימון הראשון של הנבחרת ב-24 בחודש.
"שלחתי כבר תכנית אימונים לראשי האיגוד ולצוות המקצועי. השוני, בניגוד לנבחרת הקודמת, היא שהנוכחית תתאמן 11 יחידות אימון בשבוע, כפי שהיה בתקופתי, וזה אומר לפחות שני אימונים ביום", אמר סמדג'ה ל-ynet.
סמדג'ה. העיניים לעבר ריו 2016 (צילום: אורן אהרוני)
מה השאיפות לקראת לונדון 2012?
"נקווה שאריק זאבי ישיג את המינימום וננסה להחדיר עוד ספורטאי/ת אחד או שניים. אני מקבל נבחרת צעירה מאוד וכמעט ללא ניסיון. אפשר לומר שהגעתי לבנות סגל שיניב את הפירות לקראת המשחקים האולימפיים בריו 2016".
בתקופתך הג'ודו היה בגדולתו.
"כשאני פרשתי היה בור גדול עד שאריק הגיע והחזיר את הג'ודו לגדולתו, ואני רוצה להאמין שיבואו ספורטאים נוספים וימשיכו את המסורת שלי של אריק ושל יעל. זה הענף מספר אחד בארץ".
בינתיים העתיד הוא עדיין אריק ואליס שלזינגר.
"נכון, קשה לראות בטווח של שנתיים מישהו שמתקרב לרמה שלהם ובא על מנת לקרוא תיגר או להצליח להיכנס לאולימפיאדה".
אריק זאבי. סמדג'ה: "נקווה שהוא ישיג את המינימום" (אורן אהרוני)
סמדג'ה התייחס לכך שמעכשיו ניתן להכניס לתחרויות הגדולות שני ספורטאים באותו משקל מאותו מדינה. "זה לא טוב לנו. מעצמות ג'ודו יכלו להעמיד שני ספורטאים מעולים ואנחנו צריכים לקחת את זה בחשבון. גם ככה אין לנו ספורטאי בכל משקל. אפקט התקציב ישחק תפקיד חשוב בעניין".
לקראת לונדון: שינויים בג'ודו
איגוד הג'ודו הבינלאומי והוועד האולימפי הבינלאומי הודיעו על שינוי שיטת הדירוג של הג'ודאים לקראת המשחקים האולימפיים בלונדון 2012. הג'ודאים יקבלו ניקוד במספר תחרויות על פי חשיבותן, וההשתתפות תהיה על פי שמות הספורטאים המדורגים באופן אישי ולא על פי המקומות שמוקצים למדינות.
חידוש נוסף לקראת משחקי לונדון 2012 קובע כי בכל קטגוריית משקל יוכלו להשתתף שני ספורטאים במספר תחרויות, מה שמבטיח התמודדות ספורטיבית הרבה יותר גדולה.
תחרויות שיזכו את הג'ודאים בניקוד בדרך למשחקים האולימפיים הן: אליפות עולם, גראנד סלאם, הפרס הגדול, אליפות אירופה, וגביע העולם. מדליה במשחקים אולימפיים קודמים מזכה בניקוד האישי הגבוה ביותר. בשתיים מהתחרויות הזוכים במדליות יגרפו פרסים כספיים. סך הפרסים למדליסטים בגראנד סלאם יגיע ל-150,000 דולר, וסך הפרסים בתחרות הפרס הגדול יגיע ל-100,000 דולר.
גילי לוסטיג, מנהל היחידה לספורט הישגי של הוועד האולימפי בישראל, אמר היום: "ההתמודדות הספורטיבית בדרך למשחקים האולימפיים בלונדון תהיה הרבה יותר הגונה ותחרותית מבחינה ספורטיבית. לכל מדינה יש כרטיס אחד ללונדון בכל קטגוריית משקל, ומי שיזכה בו הוא הספורטאי או הספורטאית שיקבעו את ההישגים הטובים ביותר באליפויות העולם ואירופה, שהן תחרויות המטרה העיקריות".
גלעדי בוועדה המפקחת של ריו 2016
אלכס גלעדי, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, מונה היום לוועדה שתפקח ותתאם את ארגון המשחקים האולימפיים בריו דה ז'נרו 2016. גלעדי היה חבר בועדת התיאום והפיקוח גם למשחקים האולימפיים באתונה 2004, בייג'ין 2008 והינו חבר בועדת התיאום והפיקוח למשחקי לונדון 2012.
כיו"ר הוועדה נבחרה נאוואל אל-מוטוואקאל המרוקאית, שהיתה המוסלמית הראשונה שזכתה במדליית זהב אולימפית, עת סיימה ראשונה בריצת 400 מ' משוכות בלוס אנג'לס 1984. היא עמדה גם בראש ועדת האיתור וההערכה של הערים המתמודדות על 2016 וזו תהיה הפעם הראשונה שאישה נבחרה לעמוד בראש ועדה זו.