סוריה: זרים יוכלו לשלוט בבנקים מקומיים
עד כה הורשו משקיעים זרים להחזיק עד 49% ממניות הבנקים הסורים, אולם מ-4 בינואר הם יכולים להחזיק עד ל-60%. מדובר בצעד נוסף של הממשל המקומי מתוך שורה של צעדים, בניסיון לשחרר את הכלכלה הסורית לאחר שנים של בידוד כלכלי
סוריה תאפשר למשקיעים זרים להחזיק במניות רוב בבנקים הפועלים במדינה - כך דווח היום (ד') על ידי סוכנות הידיעות AP. מדובר בצעד נוסף של הממשל המקומי מתוך שורה של צעדים, בניסיון לשחרר את הכלכלה הסורית לאחר שנים של בידוד כלכלי.
עד כה הורשו המשקיעים הזרים להחזיק עד 49% ממניות הבנקים הסורים בלבד, אלא שמה-4 בינואר הם יכולים להחזיק עד ל-60% מהמניות, זאת במידה שממשלה תאשר את המכירה, כך הודיע היום עדיב מאיילה, נגיד הבנק המרכזי של סוריה.
בשנים האחרונות משקיעים מערביים שמרו על מרחק מהשקעות בסוריה, בעיקר בגלל הסנקציות שהוטלו על סוריה בידי נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ורג' בוש. אולם, כעת מגבירות אירופה וארה"ב את המעורבות בסוריה, בתקווה להרחיק את המדינה מהשותפות שלה עם איראן והתנועות האיסלאמיות הקיצוניות, החיזבאללה והחמאס.
מאיילה התייחס בביטול לנושא הסנקציות האמריקניות, ואמר כי כלכלת סוריה פורחת, למרות הסנקציות. "אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים לעשות", אמר מאיילה בראיון והוסיף כי החוקים הבנקאיים החדשים משכו את תשומת לב המשקיעים ממדינות המפרץ העשירות בנפט, וגם מאירופה.
נשיא סוריה בשאר אסד, החל לפרק את המורשת הסוציאליסטית שהנחיל אביו, מאז קיבל לידיו את השלטון בשנת 2000. הוא שחרר את רסן השלטון מהבנקים, פעל למשוך השקעות זרות למדינה, והוא מעודד את ענפי התיירות והחינוך הפרטי.
בעיר הבירה דמשק פועלים היום בוטיקים אופנתיים ובתי קפה רבים, בשונה מאוד מהעיר שהייתה בשנות ה-70' וה-80' של המאה הקודמת, כשמצרכים בסיסיים היו נדירים ונוסעים ממדינות שכנות כמו ירדן ולבנון היו מביאים איתם לחם ונייר טואלט.
ארה"ב כפתה סנקציות כלכליות ודיפלומטיות על סוריה כיוון שבוושינגטון ראו בה תומכת במרדף של ארגוני הטרור אחר נשק להשמדה המונית וכמדינה המבצעת מהלכים המבקשים לפגוע בפעולות ארה"ב בעיראק. בסוריה הכחישו את ההאשמות הללו.