שתף קטע נבחר

 

סין: חברות מוזמנות לפעול אצלנו על פי חוק

גוגל זוכה לתמיכה על החלטתה לצאת מהשוק הסיני בגלל הצנזורה ופריצה למייל של מתנגדי משטר, אך סין מצדה אומרת כי חברות שרוצות לפעול בתחומה חייבות לציית לחוק המקומי

סין הודיעה כי חברות בינלאומיות יכולות להמשיך לפעול אצלה, כל עוד הן פועלות במסגרת החוק. זאת בעקבות ההודעה של גוגל מהשבוע, כי היא עשויה להפסיק את פעילותה במדינה.

 

ענקית החיפוש הודיעה על כך בעקבות הצנזורה שסין כופה עליה ליישם במנוע החיפוש, ובעקבות פריצות לחשבונות ג'ימייל של פעילי זכויות אדם סינים. גוגל מבחינתה הקשיחה במעט את האבטחה על שירות הדואר שלה.

 

בתוך כך, פורסם גם כי החברה שתובעת את סין על גניבת תוכנה לסינון האינטרנט טוענת כי גם אליה נעשו נסיונות פריצה לדואר האלקטרוני.

 

בהודעה מטעם מועצת המידע בסין, דובר הקבינט וואנג צ'ן הזהיר מפני פורנוגרפיה, מתקפות רשת, הונאות ושמועות. הוא אמר כי למדינה ולמדיה הפועלת ברשת יש אחריות משותפת לעיצוב דעת הקהל. עוד צויין בהודעה כי סין היא קורבן של פריצות של האקרים, וכי היא מגנה פעילות כזאת. ההודעה לא התייחסה לגוגל בשמה.

 

מספר תושבי סין קיימו טקס מאולתר מול משרדי חברת גוגל בבייגינג אתול (ד') והדליקו נרות. אחרים הניחו זרי פרחים, קצת אחרי הודעתה של גוגל והביעו תמיכה בחברה. תושבת אחת במקום אמרה לכתבים כי יהיה לה קשה להסתדר ללא גוגל.

 

עם זאת, יש לציין כי גוגל איננה החברה השולטת בתחום החיפוש בסין. התואר הזה שייך למתחרה המקומית שלה Baidu שאף הוא סבל לאחרונה ממתקפת האקרים שהזדהו כאיראנים.

 

ממשלת ארה"ב דורשת הסברים

מזכירת המדינה הילארי קלינטון אמרה בהודעה רשמית כי "ההאשמות של גוגל מעלות שאלות מאוד חשובות ומדאיגות. אנחנו מצפים להסבר מממשלת סין. היכולת לעבוד בבטחה בסביבה מקוונת היא חשובה בחברה מודרנית".

 

גם משרד המסחר האמריקני הביע תמיכה בגוגל ואמר שהעניין צריך להטריד את ממשלת סין. "הממשלה מעודדת את ממשלת סין לעבוד עם גוגל וחברות אמריקניות אחרות, על מנת להבטיח את התנאים לקיום פעילות מסחריות בטוחה בשוק הסיני", אמר שר המסחר גארי לוקי.

 

ענקית האינטרנט האמריקנית יאהו, המתחרה בגוגל, גם הביעה בה תמיכה. בהודעה מטעם החברה נכתב כי היא "מיושרת" עם תגובתה של גוגל למתקפה. יאהו פעלה בסין, אך מאז 2005 פועלת באמצעות חברה שהיא מחזיקה 39 אחוזים ממניותיה. החברה לא ציינה אם תפסיק גם את הפעילות הזאת ותמכור את אחזקותיה בחברה הסינית.

 

יאהו האושמה בעבר כי סייעה לממשל הסיני באיתור פרטים של מתנגדי השלטון. החברה הגיעה להסכם פשרה עם משפחותיהם של שי טאו ווואנג שיאנינג. שיאנינג וטאו הם מתנגדי משטר שפעלו ברשת והשתמשו בשירותי יאהו, וטענו כי יאהו הסגירה מידע מזהה עליהם לשלטונות ובכך סייעה לכליאתם. לפני כשנתיים הכריזה יאהו על קרן סיוע למתנגדי המשטר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים