שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

הנשיא אובמה הבטיח: 100 מיליון דולר להאיטי

הנשיא האמריקני סיפר כי ארצות הברית העבירה מאה מיליון דולר למאמצי הסיוע למדינה הענייה שבקאריביים, ופנה לניצולי הרעידה: "אמריקה והעולם עומדים לצדכם. לא נפקיר אתכם"

"אחד ממבצעי הסיוע הגדולים ביותר בהיסטוריה המודרנית" - כך כינה הערב (יום ה') נשיא ארצות הברית את מאמצי הסיוע לנפגעי רעש האדמה החזק שפקד את האיטי, והותיר את עיר הבירה שלה הרוסה ומדממת.

 

במסיבת עיתונאים מיוחדת שקיים בבית הלבן אמר ברק אובמה כי חלק מהצוותים האמריקנים כבר הגיעו להאיטי והחלו בחלוקת מזון, מים ותרופות לניצולי הרעידה. אנשי חילוץ והצלה כבר הצטרפו למאמצי הוצאת הפצועים מההריסות והעברתם לבתי חולים ואזורים בטוחים.

 

רעש האדמה בהאיטי - כל העדכונים ב-ynet:

 

הנשיא האמריקני סיפר כי הממשל בוושינגטון השקיע סכום ראשוני של מאה מיליון דולר במאמצי הסיוע להאיטי, והבטיח כי כסף נוסף יוזרם במהלך השנה.

 

לדבריו, "יידרשו שעות ואולי ימים", כדי להטיס לבירה פורט או-פרינס את מלוא הסיוע ואנשי הצוות האמריקנים, בשל הכבישים הרעועים והנזק לתשתיות ורשתות התקשורת. אובמה הודה, כי ככל שהדבר ייעשה ביעילות, "זה לא יהיה מהר מספיק". בפנייה נרגשת לעם בהאיטי, הבטיח אובמה כי ארה"ב לא תפקיר אותם. "אמריקה - והעולם - עומדים לצדכם", הוא הוסיף.


הגופות נערמות ברחובות (צילום: AFP)

 

לראשונה, פורסמו הערב הערכות רשמיות לפיהן מספר ההרוגים ברעידת האדמה עומד על 45 אלף עד 50 אלף בני אדם. בהודעת הצלב האדום נמסר עוד כי חייהם של שלושה מיליון בני אדם יושפעו מנזקי הרעש, ורבים מהם יישארו ללא קורת גג לזמן רב.

 

"אף אחד לא יודע במדויק, אף אחד לא יכול להתחייב למספר, אך הארגון שלנו מעריך כי מדובר ב-45-50 אלף מתים", אמר חבר צוות הצלב האדום בהאיטי, ויקטור ג'קסון.

 

אלפי חיילים בדרך 

צבא ארצות הברית הודיע כבר כי עד 3,500 חיילים מיחידת צנחנים יגיעו להאיטי, חלקם עוד היום, ויהוו חיזוק אדיר לכוחות החילוץ והסיוע. שרת הבריאות האמריקנית, קתלין סביליוס, אמרה כי 300 אנשי צוות רפואי יגיעו בקרוב למדינה, ויותר מ-12 אלף רופאים ואחיות נמצאים בכוננות. סביליוס סיפרה כי גם אנשי המרכז למניעת מחלות יגיעו להאיטי ויסייעו בניטור המים והמזון.

 

אוניות מטען אמריקניות של משמר החופים שהגיעו לפורט או פרינס לא הצליחו לעגון כדי לפרוק את מטענן בגלל נזקי רעידת האדמה, והן מחפשות מקום עגינה חלופי. נושאת המטוסים "קרל וינסטון", שעל סיפונה מסוקים, תזרז את העברת הסיוע באמצעות הטסת חלק מהמטענים עם הגעתה הערב.


"זה לא יהיה מהר מספיק". ניצולים בהאיטי (צילום: AP)

 

אזרחים בעלי תושיה מנסים לפי שעה לקחת את העניינים לידיים. משאיות הוסבו לאמבולנסים מאולתרים ודלתות של בתים הרוסים משמשות בתור אלונקות. התושבים פועלים במרץ לא רק לחלץ ניצולים מבין ההריסות אלא לטפל בפצועים הרבים שמתים כל הזמן מפאת מחסור בסיוע רפואי.

 

מטוס ששיגרה ממשלת סין נחת הבוקר בבירה פורט-או-פרינס, ובו צוות חילוץ, רופאים, מזון ואספקה. שלושה מטוסים צרפתיים שהובילו סיוע רב הגיעו בשעות הלילה וצוותים צרפתים הקימו בית חולים שדה במקום. משלחת בריטית רשמית נחתה במדינה השכנה, רפובליקה הדומניקנית. מדינות נוספות, בהן ישראל, מתארגנות לשלוח מזון, מים ואספקה להאיטי.

 

ברחובות הבירה הקימו האזרחים מחנות מאולתרים, משום שהרשויות עצמן אינן מסוגלות לתפקד לנוכח האסון. "אין פה מים, אין כלום", אמר ז'ימיטר קוקלין, מתנדב במרפאה הפועלת בעיר. "אנשים עומדים למות מצמא". 

 

בהכנת הידיעה השתתף יצחק בן-חורין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריסות בית הקברות בפורט או פרינס
צילום: רויטרס
הסיוע בדרך
צילום: AFP
אובמה. עומדים לצדכם
צילום: AP
מומלצים