מטען הופעל ליד שיירת השגרירות בירדן
איש לא נפגע מפיצוץ המטען לצד שיירה מאובטחת של צוות השגרירות בעמאן, כ-20 ק"מ מגשר אלנבי. לאחר הפיצוץ, עובדי השגרירות המשיכו בדרכם. הערכה: מניחי המטען הכירו את שגרת העבודה בשגרירות. השגריר דני נבו לא היה בשיירה
דיפלומטים תחת טרור. מטען צד הופעל אחרי הצהריים (יום ה') לעבר שיירה מאובטחת של צוות השגרירות הישראלית בירדן, בדרך מעמאן לישראל. איש מיושבי הרכב לא נפגע. במשרד החוץ התקבל דיווח על פרטי התקרית ונבדקת האפשרות שבמקום הופעל יותר ממטען אחד. השגריר דני נבו לא היה בשיירה.
בשיירה נסעו ארבעה מאנשי השגרירות ועמם שני מאבטחים. כולם עשו דרכם לישראל, לחופשת סוף שבוע. הפיצוץ התרחש כ-20 ק"מ מגשר אלנבי ועל פי החשד - מדובר היה במארב מתוכנן היטב, מצד מי שהכירו את שגרת העבודה בשגרירות ואת יציאות סוף השבוע של אנשי הצוות.
בהודעה רשמית שפרסמה ירדן נאמר כי המטען התפוצץ סמוך לכפר נאעור. שר ההסברה והתקשורת, ד"ר נביל א-שריף, אמר כי המטען התפוצץ בעת ששתי מכוניות דיפלומטיות ישראליות ומספר כלי רכב אזרחיים עברו במקום.
לאחר הפיצוץ רשויות הביטחון הירדניות פתחו בחקירה, הטילו סגר על האזור והגבירו את הכוננות. גם רשויות הביטחון בישראל עוקבות אחר המתרחש. משרד החוץ עדכן את שר החוץ אביגדור ליברמן השוהה בקפריסין בפרטי התקרית.
מקור ירדני סיפר ל-ynet כי כוחות של צבא ירדן שהוזעקו למקום הפיגוע ליוו את הדיפלומטים הישראלים לבסיס סמוך, ולאחר מתן סיוע ותיחקור ראשוני - הם לוו למעבר אלנבי.
ירדן: שגרירות תחת איום
עובדי השגרירות במדינה נמצאים באופן תמידי תחת איום הטרור. השגריר לשעבר, יעקב רוזן, סיפר בראיון ל"ידיעות אחרונות" רק לפני מספר חודשים כי בכל יום ראשון נהג לשוב לעמאן מחופשת סוף השבוע, בשיירת רכבים ממוגנים, מלווה בחגורה עבה של מאבטחים שהחליפו מסלולים לפי נוהל סמוי של שבירת שגרה. הוא התגורר במרחק 40 מטר מבניין השגרירות, אבל אפילו את הדרך הקצרה ממעונו ללשכה עשה במכונית.
כאשר נשאל האם הזדמן לו לשוטט ברחובות ירדן, השיב רוזן: "אפילו לא עם אחת." הוא סיפר שבכמה מקרים שבהם היה אמור להשתתף בארועים שונים, קיבל התראות מהמאבטחים - וביטל את צאתו אליהם.
רק לפני פחות משנה גזר בית משפט במדינה חמש שנות מאסר על שלושה פעילי חמאס שהורשעו כי ביצעו תצפיות על השגרירות בעמאן. שני פעילי חמאס נוספים שהואשמו בפרשה זוכו.
השלושה כפרו בהאשמות נגדם, ובתחילה נגזר עליהם עונש של עשר
שנות מאסר. עם זאת, בית המשפט החליט לקצר את עונשם, וקבע כי כל אחד מהשלושה ירצה חמש שנות מאסר. הם הורשעו כי תצפתו על שגרירות ישראל בבירת ירדן, ועל מוצבים צבאיים בגבול עם ישראל בשליחות חמאס.
אבל לא רק הדיפלומטים על הכוונת. לפני שנה הוגש כתב אישום בירדן נגד שני אזרחים, בגין תוכניתם לרצוח איש עסקים ישראלי המחזיק בבעלותו במפעל בעיר אירביד. השניים, לואי שחאדה (37) ומוחמד עודתלה (36), הואשמו בעבירות של תכנון רצח והחזקה בנשק לא חוקי. עוד נטען בכתב האישום כי השניים חיפשו יהודים בירדן על מנת לרצוח אותם.