פורסמו הקריטריונים החדשים לסגל האולימפי
היחידה לספורט הישגי העבירה לאגודות את רשימת הדרישות, לפיהן ייקבע שיבוץ הספורטאים בסגלים השונים של הענפים
היחידה לספורט הישגי של הוועד האולימפי בישראל הפיצה בסוף השבוע לאיגודי הספורט את המידע העוסק בקריטריונים לסגל האולימפי, וכן תמריצים ואמות מידה לשנים 2010-2011. הקריטריונים נכנסו לתוקף בחודש זה, לאחר המלצת המנהלת ואישור הנהלת הוועד האולימפי. השינויים המהותיים שנעשו, בהשוואה למחזור האולימפי הקודם (לקראת בייג'ינג 2008) עוסקים בדרישות המקצועיות לסגלים.
המטרה בשינויים היא הרחבת בסיס הפירמידה והגמשת הקריטריונים, כך שמספר גדול יותר של ספורטאים ייכללו בסגלים. הקריטריונים הוגדרו באופן פשוט יותר מהעבר, בכך שבוצעה חלוקה לשלוש קבוצות של ענפים: תחרות מטרה אחת, שתי תחרויות מטרה ודירוג עולמי. החלוקה היא לשלוש קטגוריות איכות (סגל לונדון 2012, סגל אולימפי מורחב וסגל נוער אולימפי) לעומת ארבע שהיו בעבר, כולל שינוי הסכומים.
הסכומים לספורטאים יכללו מענק בסיס, בנוסף לתמריצים על הישגים בתחרויות בקרה (עד ארבע בשנה), כחלק מהמלגות בדרך לתחרויות המטרה. בנוסף, מעמד המאמן יזכה לתוספת גם בגין תחרויות הבקרה.
לוועדת ההיגוי של היחידה לספורט הישגי תהיה אפשרות לשדרוג מלגות ייחודיות לספורטאים בוגרים ולספורטאים צעירים. ספורטאי שלא עמד בקריטריונים לסגל לונדון 2012 של אותה השנה, יירד לדרגת סגל מורחב. כמו כן הוגדרו קריטריונים לנבחרות ולסגלי עתודה. כל ספורטאי יחוייב להשתתף בארבע פעילויות למען הקהילה בשנה.
צבי ורשביאק
צילום: אורן אהרוני
מומלצים