שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

אובמה, קלינטון ובוש לעזרת האיטי: "זמן לחמלה"

נשיא ארה"ב איחד כוחות עם קודמיו בתפקיד, וביקש מהאמריקנים ומהעולם לשתף פעולה כדי לסייע למיליוני קורבנות רעש האדמה בקריביים. "זה אחד ממאמצי הסיוע הגדולים בהיסטוריה. בוש וקלינטון ישאלו את כולם - מה אתם יכולים לעשות". בוש: אל תתרמו שמיכות, רק מזומן

מאחדים את הכוחות הגדולים ביותר שיש, אל מול האסון הנורא. נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, ושני קודמיו בתפקיד, ג'ורג' וו. בוש וביל קלינטון, קראו היום (שבת) במסיבת עיתונאים משותפת לעולם להתאחד ולסייע לקורבנות רעידת האדמה בהאיטי. "זה הזמן לחמלה. המהלך נועד להציל חיים, להגיש עזרה", אמר אובמה, וציין כי "אנו מתמודדים עם אחד ממאמצי הסיוע הגדולים בהיסטוריה".


שלושת המנהיגים נושאים עיניהם להאיטי (צילום: רויטרס)

 

רעש האדמה בהאיטי - עדכונים אחרונים ב-ynet:

 

לדבריו, "זה יהיה קשה. זהו אתגר עצום להגיש את הסיוע במהירות ובזהירות. אחנו משתפים פעולה עם שותפינו - האו"ם, ארגנטינה, צרפת, ברזיל ומדינות ברחבי העולם. אנחנו גם יודעים שהמאמץ לא יימדד בימים או שבועות - אלא בחודשים ובשנים. יש צורך להמשיך את התמיכה מצדנו".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחדות דומה נרשמה כשבוש בתקופתו כנשיא קרא לאביו ולקלינטון לעמוד בראש המאמץ לגיוס תרומות, לאחר אסון הצונאמי באסיה. "בוש וקלינטון יסייעו לאמריקנים למלא את חלקם בעזרה.

 שניהם שולחים מסר לאזרחי האיטי והעולם שבשעה זו אמריקה מלוכדת ונעזור להם להתאושש. בימים הקרובים הם ישאלו את כולם - מה אתם יכולים לעשות", הוסיף אובמה אחרי פגישה משולשת בבית הלבן, וקרא לכל מי שמבקש לעזור להיכנס לאתר המיוחד www.clintonbushhaitifund.org.

 

הנשיא המכהן אמר עוד ש"כל יום אנו לומדים על מימדי הקטסטרופה. קהילה שלמה נקברה תחת בטון, משפחות ישנות ברחוב, פצועים מצפים לטיפול וקיים חשש לחיי אלפים. אלפי אמריקנים, חיילים ואזרחים, עובדים לספק מים, מזון ותרופות. הולכים להיות ימים קשים".

 

"טרגדיות יכולות להוציא את הטוב מבני האדם"

בוש דיבר אחריו, ואמר שהדרך היעילה ביותר לעזור לנפגעים היא לתרום כסף. "הכסף יילך לארגונים בשטח. אני יודע שהרבה אנשים רוצים לשלוח שמיכות ומים - תשלחו רק מזומן".


שלושת הנשיאים יוצאים מהפגישה בבית הלבן (צילום: AFP)

 

הנשיא בשנים 2001-2009, שספג ביקורת קשה על התמודדותו עם אסון הוריקן קתרינה בלואיזיאנה, הוסיף: "זה מדהים כמה שטרגדיות יכולות להוציא את הטוב ביותר מבני האדם, ראינו זאת בתגובה של האמריקנים לצונאמי, לקתרינה ולרעש האדמה בפקיסטן. קלינטון ואני מתכוונים לפעול באותה רוח ולסייע לאחינו בקריביים".

 

קלינטון אמר שהתגובה לאסון מצד הממשל האמריקני הייתה "יוצאת מהכלל". לדבריו, "מכיוון שאני עובד שם כשליח מיוחד של האו"ם, הייתי בקשר מתמיד עם האנשים שלנו בשטח, ואני יודע שאיבדנו הרבה מהאנשים של האו"ם שם. הייתי במלונות שהתמוטטו, סעדתי ארוחות עם אנשים שמתו... אבל מה שאמרו זה נכון, זה עדיין אחד המקומות הייחודיים".

 

אובמה גם הודיע על יציאתה של מזכירת המדינה האמריקנית - ואשתו של ביל - הילרי קלינטון,

להאיטי, כדי להשגיח מקרוב אחר מאמצי הסיוע. בכוונתה להיפגש עם נשיא המדינה, רנה פרוואל. מטוסה של קלינטון נושא מזון וציוד עבור הנפגעים, ביניהם עובדי השגרירות האמריקנית במדינה.

 

הנשיא פרוואל ביקש מוקדם יותר מהתורמים הבינלאומיים לתאם ביניהם טוב יותר את מאמצי הסיוע לארצו - ולא להתעמת ביניהם. "מדובר במצב קשה מאוד. אנחנו חייבים לשמור על קור רוח על מנת לתאם, ולא להטיח האשמות אחד בשני", אמר פרוואל. שר צרפתי התלונן על כך שהאמריקנים, ששולטים בנמל התעופה העיקרי בהאיטי, סירבו לאפשר לשני מטוסי סיוע צרפתיים לנחות במקום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זמן לחמלה. המנהיגים בבית הלבן
צילום: רויטרס
צילום: AFP
ניצולה בפורט או פרינס
צילום: AFP
מומלצים