שתף קטע נבחר
 

תרד, חומוס ועגבניות: תבשיל נוסח איטליה

פיליס גלזר מכינה תבשיל בנוסח איטלקי, עם חומוס, עגבניות ותערובת עלי תרד, מנגולד וחובזה. ארוחה בריאה וקלה להכנה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

תבשיל עלים ירוקים עם חומוס ועגבניות

כבר הוכח מחקרית שאחד הדברים הכי בריאים לאכול הוא עלים ירוקים כהים, המכילים ויטמינים K, A, C, סידן וסיבים תזונתיים, וגם חומר הנקרא הגלוקוסינולט שעוזר מאוד במניעת סרטן השד והשחלות. במתכון הבא אתם יכולים להשתמש בתערובת של עלים ירוקים שונים, או רק בסוג אחד, לבחירתכם. את התבשיל אפשר להגיש על אורז, בורגול או פולנטה

 

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

3/4 כוס פולי חומוס יבשים

1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

5 שיני שום בשרניות פרוסות דק

5 עלי מרווה קצוצים

5-6 עגבניות תמר משומרות, מסוננות וחתוכות לקוביות קטנות

1 קילו תרד (רצוי טורקי), מנגולד, עלי חרדל, או חובזה

1/4 1 כפיות מלח

פלפל שחור

1 כפית שמן זית כתית מעולה (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

  1. שורים את פולי החומוס למשך הלילה או מרתיחים 5 דקות במים, מכסים ומשרים לשעה-שעתיים.
  2. מסננים ומחזירים לסיר ביחד עם שתיים וחצי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהחומוס מתרכך.מסננים ושומרים את המים.
  3. שוטפים את העלים, ואם משתמשים במנגולד מפרידים את העלים הירוקים מהגבעולים. פורסים את הגבעולים לרצועות לרוחב וחותכים את העלים לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ.
  4. מחממים את השמן בסיר רחב על אש בינונית-גבוה ומוסיפים את השום והמרווה. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-30 שניות.
  5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כדקה. מערבבים ומוסיפים בהדרגה את העלים (אם משתמשים במנגולד יש להכניס את הגבעולים 2 דקות לפני יתר העלים). מבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהעלים נובלים.
  6. מוסיפים לעלים את החומוס עם מי הבישול שלו ומבשלים על אש בינונית, ללא מכסה, במשך 20 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  7. מוסיפים פלפל ומלח, מטפטפים למעלה מעט שמן זית ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תרד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מנגולד
צילום: ירון ברנר
חובזה
צילום: אורלי כרמלי
מומלצים