שתף קטע נבחר
 

גרגרים וזרעונים: לחם דגנים ביתי

אחד היתרונות שיש באפייה ביתית הוא שאתם יודעים בדיוק מה אתם מכניסים ללחם שלכם. הקונדיטור אלי אברהם אופה לחם עם דוחן, שומשום, שיבולת שועל, גרעינים ופשתן. טעים ובריא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

לחם דגנים

המרכיבים:

5 כוסות קמח לחם

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח שיפון

1/3 כוס דבש

2.5 כוסות מים

1 כף מלח

1/3 קובייה שמרים טריים

2 כפות שיבולת שועל

2 כפות דוחן

2 כפות שומשום

2 כפות גרעיני חמנייה

2 כפות פשתן

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל הקמחים ביחד עם הדבש והמים בקערת המיקסר. לשים באיטיות כשלוש דקות, עד שיש כדור בצק.
  2. מוסיפים את השמרים, לשים דקה נוספת ומוסיפים את המלח. מגבירים מהירות ולשים חמש דקות נוספות, עד שהבצק חלק.
  3. מאיטים את פעולת המיקסר ומוסיפים את שיבולת השועל, הדוחן, השומשום, גרעיני החמנייה והפשתן. כשהתערובת אחידה מפסיקים את פעולת המיקסר.
  4. לשים קלות את הבצק על משטח עבודה. מתפיחים כשעתיים בקערה מקומחת ומכוסה במגבת לחה.
  5. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ותופחים עליו בעדינות להוצאת הגז.
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים מכל חלק צורה עגולה. נותנים ללחמים לנוח כ-10 דקות ואז יוצרים מהם את הצורה הרצויה. מניחים את הלחמים מכוסים במגבת לחה על מגש ונותנים להם לתפוח שעתיים בטמפרטורת החדר.
  7. בעזרת סכין חדה חורצים בעדינות כמה חריצים על פני הלחם. מומלץ להשפריץ על הלחם מעט מים לפני הכניסה לתנור וכעבור שתי דקות של אפייה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כחצי שעה, עד להשחמה ולמצב שבו כשמקישים על הלחם בתחתית נשמע צליל חלול.

 

אלי אברהם הוא אופה ארטיזן ומרצה ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינאריה"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: mct
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים