ניגריה: 150 נהרגו בעימות בין מוסלמים לנוצרים
המשטרה הטילה עוצר על העיר ג'וס בתום יומיים של עימותים אלימים, שפרצו עקב תקיפת כנסייה. הממשל מסרב למסור כמה בני אדם נהרגו, אך גורמים בעיר טוענים כי מדובר ביותר מ-150 איש
עימותים פרצו היום (ג') בעיר ג'וס בניגריה בעקבות טבח שביצעו התושבים המוסלמים בשכניהם הנוצרים. לפחות 150 בני אדם נהרגו ביומיים האחרונים. המשטרה הכריזה בתגובה על עוצר ואסרה על תושבים לצאת מבתיהם.
המהומות בעיר פרצו ביום ראשון אחרי שצעירים מוסלמים הציתו כנסייה בג'וס. עדי ראייה סיפרו כי המתפרעים, שנשאו סכינים, רובים ואבנים, תקפו עוברי אורח ואף שוטרים שהועזקו למקום. למחרת הצליחה המשטרה להשיב את הסדר לרחובות.
גורמים רשמיים סירבו למסור כמה בני אדם נהרגו ביומיים האחרונים בג'וס. אימאם במסגד טען כי ספר לפחות 150 בני אדם שנהרגו בימים האחרונים והובאו למסגד. לדבריו, מאות בני אדם נוספים נפצעו. עם זאת, גורם במשטרה המקומית אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי מספר ההרוגים עומד על כ-60.
כוחות הביטחון שהוזעקו לעיר הקימו היום מחסומים והורו לתושבים לא לצאת מבתיהם. עם זאת, כתב של סוכנות הידיעות AP סיפר ששמע קולות ירי בצפון העיר. סאני מודי, בכיר בקהילה המוסלמית, אמר שהלחימה נמשכה היום שעתיים בלבד עד להגעת כוחות הביטחון לאזור. דובר המשטרה, מוחמד לרמה, אמר כי הכוחות הצליחו להשיב את הסדר פעם נוספת: "המצב נמצא כעת בשליטה", אמר.
ג'וס, בירת מדינת המחוז פלטו, סובלת מהיסטוריה ארוכה של אלימות על רקע דתי. במהומות שפרצו בספטמבר 2001 נהרגו יותר מ-1,000 בני אדם. עימותים בין הנוצרים למוסלמים פרצו שוב ב-2004 וגרמו להריגתם של כ-700 תושבים. בתקרית האחרונה שנרשמה בעיר ב-2008 נהרגו כ-300 איש.
בניגריה בת 140 מיליון התושבים יש מספר שווה יחסית של נוצרים ומוסלמים ויותר מ-200 קבוצות אתניות החיות זו לצד זו. המדינה האפריקנית ידעה מלחמת אזרחים בין 1967-70, שבה נהרגו כמיליון בני אדם.