לצוף על פני הקרם: קינוח וניל צרפתי
אי צף, המוכר גם כ"חלב ציפורים", הוא קינוח צרפתי קלאסי המורכב מקרם וניל שבתוכו צפה תלולית קצף בהירה, עם קרמל ושקדים. ההכנה לא מאוד מסובכת והתוצאה מענגת ומרשימה
אי צף (חלב ציפורים)
המרכיבים (ל-4 מנות):
לקרם אנגלז:
4 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
כוס וחצי חלב
1 כפית תמצית וניל אמיתי
לקצף:
4 חלבונים
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
לציפוי:
1/4 כוס שקדים פרוסים
1/3 כוס סוכר
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- הקרם: בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים והסוכר, עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר.
- מעבירים את הקצף לסיר כפול (בן מארי) ומוסיפים את המלח ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב תמידית (חשוב שהקרם לא ירתח ולא ידבק לתחתית). כאשר הקרם מסמיך מסירים אותו מהאש ומצננים היטב. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
- הקצף: מקציפים במיקסר את החלבונים עם מלח, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
- מרתיחים כמות גדולה של מים בסיר גדול.
- בעזרת כף יוצקים תלולית קצף גדולה ומכניסים בעדינות למים הרותחים.
- מבשלים את גושי הקצף, דקה או שתיים מכל צד. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על צלחת.
- הציפוי: שמים את הסוכר במחבת קטנה על אש בינונית. מחממים, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר הופך לקרמל. מוסיפים את השקדים. מערבבים ומסירים מהאש.
- ההגשה: יוצקים לקערות הגשה את קרם הווניל. מעל כל מנה שמים בזהירות תלולית קצף ומעל את הקרמל והשקדים.
צילום: יעל גרטי
צילום: Index Open
מומלצים