"נשרטתם" בטיול? המדינה תסייע בגמילה מסמים
משרד הרווחה והרשות למלחמה בסמים יפעילו תוכנית גמילה בת ארבעה חודשים למשתמשי סמים ואלכוהול, בעיקר מקרב תרמילאים וסטודנטים. התוכנית, שתופעל על ידי עמותת "הדרך", תפעל גם למנוע את הידרדרות מצבם של משתמשים "קלים"
בשלב הראשון, הקצו משרד הרווחה והרשות למלחמה בסמים 25 מיטות טיפוליות בשנה,
המיועדות למשתמשים בסמים ובאלכוהול. התוכנית אינה מיועדות בהכרח למכורים "כבדים", אלא גם לצרכנים הנמצאים ב"רצף התמכרות".
ד"ר אמנון מיכאל, מנכ"ל עמותת "הדרך" שאמונה על הפעלת הפרויקט, אמר כי בין היתר - תאפשר התוכנית טיפול במשתמשים במריחואנה ותוצריה ולצרכני אלכוהול שאינם נחשבים בהכרח למכורים, אך נתונים לסכנת הידרדרות של ממש בהיעדר תוכנית טיפולית בתנאי פנימיה.
ד"ר מיכאל הסביר כי הטיפול שתאפשר התוכנית החדשה יימשך ארבעה חודשים תוך התמקדות במתן יחס אישי למשתתפים ופעילות קבוצתית מוגבלת. "משתמשים רבים נוטלים סמים קלים או צורכים אלכוהול באופן שאמנם לא גורם לשיבושים בשגרת חייהם, אך אינו מאפשר להם להיגמל בכוחות עצמם", אמר ד"ר מיכאל והוסיף: "אם השימוש בסמים יימשך, עלול הדבר להוביל לשימוש בסמים 'קשים' יותר או לצריכה גוברת של אלכוהול שתפגע בחייהם באופן משמעותי. טיפול מניעה קצר בתוכנית יוכל לאפשר להם להמשיך בחייהם ולתפקד בחברה באופן מלא".
נתוני הרשות למלחמה בסמים מצביעים על כך שכשליש מהסטודנטים משתמשים דרך קבע בסמים קלים. נוסף להם,
נחשפים מדי שנה מאות ישראלים המבקרים במזרח לשימוש בסמי הזיה שונים, שמהם הם מתקשים להיגמל גם לאחר חזרתם ארצה.
על פי ההערכות, תוכל התוכנית החדשה לסייע כבר בשנה הקרובה בשיקומם של 75 ישראלים המשתמשים בסמים ובאלכוהול. בעמותה מקווים כי בהמשך, תחליט המדינה להזרים לתוכנית משאבים נוספים כדי להקצות כ-100 מיטות טיפוליות בשנה לצרכנים שאינם מסוגלים להיגמל בכוחות עצמם. "לאור הצלחת הפרויקט, שהביא לגמילתם של עשרות, נרחיב לקראת חודשי הקיץ את התוכנית, כדי לאפשר לסטודנטים ולצעירים אחרים לנצל את חופשת הקיץ כדי להיגמל", אמר ד"ר מיכאל.