נחתם ההסכם להקמת מתקן התפלה בשורק
המתקן צפוי לפעול כבר ב-2013, להתפיל 150 מיליון מ"ק מים בשנה ולהיות הגדול מסוגו בעולם. מחיר ההצעה מהווה חיסכון למשק של למעלה מ-1.3 מיליארד שקל בשנה, לעומת עלות המים המותפלים במתקני התפלה אחרים
החשב הכללי במשרד האוצר, שוקי אורן, וסגנו גיל שבתאי חתמו היום (ג') עם חברת SDL, בבעלות IDE וקרן האצ'יסון ווטר על הסכם הזיכיון לפרויקט ההתפלה בשורק. מתקן ההתפלה בשורק צפוי לפעול כבר בשנת 2013 בתפוקה של 150 מיליון מ"ק לשנה, שיהוו כחמישית מסך צריכת המים הביתית בישראל.
- יו"ר ועד מקורות: "נשבש את אספקת המים"
הקונסורציום הציע מחיר ריאלי של 2.01 שקל למ"ק, מחיר הנמוך משמעותית מכל מכרזי ההתפלה עד כה, שצפוי לחסוך למשק 1.3 מיליארד שקל בשנה.
שר התשתיות, עוזי לנדאו אמר ש"המחיר האטרקטיבי שנקבע על ידי ועדת המכרזים הבין-משרדית, מעמיד לראשונה את מחירי ההתפלה בדומה מאוד למחיר הפקת מי שתייה מהכנרת. מדובר בלא פחות ממהפכה". לדברי לנדאו, עד שנת 2013 צפויים להיות יותר מ-550 מיליון מ"ק מים מותפלים בישראל, כך שרוב מי השתייה שיזרמו בברזי המגזר הביתי יהיו ממים מותפלים.
החשב הכללי במשרד האוצר, שוקי אורן, אמר כי מכרז שורק מהווה הצלחה גדולה, הן במחיר התחרותי שהושג בהשוואה למכרזים קודמים, והן בעצם היכולת לקיים מכרז בינלאומי מוצלח בתקופה של משבר פיננסי עולמי מורכב ביותר, בתנאים ששררו בשוק האשראי בשנה האחרונה.
"מחיר נמוך בקנה מידה עולמי"
אבשלום פלבר, מנכ"ל IDE טכנולוגיות אמר בטקס החתימה ש"אנו שמחים וגאים על כך שהיצירתיות והחדשנות הטכנולוגית והעסקית שפיתחה ושכללה IDE במהלך 40 שנות פעילותה ברחבי העולם, בשילוב עם יכולותיה המוכחות של האצ'יסון העולמית, איפשרו להקטין את עלויות המתקן למינימום ולהעניק לתושבי ישראל מים במחיר נמוך בקנה מידה עולמי. אנו מאמינים שפרויקט זה, כמו גם מתקני ההתפלה שכבר פועלים בישראל, מהווים צעד משמעותי בפיתרון בעיית המחסור במים במדינה".
עמיקם כהן, מנכ"ל האצ'יסון ווטר הוסיף, כי "אנחנו גאים להוביל ביחד עם IDE את אחד הפרויקטים המהפכניים בתחום ההתפלה בעולם. אנחנו מאמינים שמתקן ההתפלה בשורק יצור סטנדרטים גלובליים חדשים מבחינת מחיר ההתפלה ומבחינת הטכנולוגיה המתקדמת המאפשרת אספקת מים באיכות מעולה ושחרור מתלות מוחלטת בשאיבת מים שפירים".
מתקן ההתפלה בשורק, כמו המתקנים באשקלון ובחדרה, יוקם בשיטת ה-BOT, במסגרתה הזכיין מתחייב לתכנן, להקים ולתפעל את מתקן ההתפלה במשך תקופה כוללת של 26 שנים וחצי, אשר בסופן עובר המתקן לבעלות המדינה.