חם ומטוגן: בוריק במילוי תפוחי אדמה
כיסונים מטוגנים לא חייבים להיות קשים להכנה, במיוחד אם משתמשים בבצק מוכן. הנה מתכון לעלי בוריק ממולאים בפירה תפוחי אדמה עם שום ופטרוזיליה
בוריק במילוי תפוח אדמה
מתכון האדיבות שי טנא, ביסטרו "הכובשים"
המרכיבים (ל-4 מנות):
8 עלי סיגר (בוריק) מופשרים
4 תפוחי אדמה
3 שיני שום
חמאה לפי הטעם
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס שמן קנולה
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר עם מים, עד כדי כיסוי.
- מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה. ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מסננים היטב ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר, על אש קטנה, ומייבשים אותם קלות.
- כותשים את שיני השום ומוסיפים לתפוחי האדמה ביחד עם הפטרוזיליה והחמאה. מועכים היטב, עד שמתקבל פירה חלק.
- לוקחים את עלי הסיגר ומניחים על משטח העבודה. במרכז כל עלה מניחים 2 כפות פירה.
- מקפלים את העלה לצורת חצי ירח ומהדקים היטב את הקצוות.
- שמים את השמן הרותח במחבת ברזל גדולה עם שוליים ומחממים היטב. מטגנים את הבוריק משני הצדדים, עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
- מוציאים את הבוריק מהשמן ומעבירים לנייר סופג. מגישים חם.
צילום: ירון ברנר
מומלצים