שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

שוטף פלוס

כל ההצפות בערים ובנחלים מזכירות לגיא חג'ג' את השטפון המוזיקלי שנחת עלינו, כולל בשורות טובות על דברים חדשים וחינמיים, ובשורות עגומות יותר, על אמנים נפלאים שעברו מן העולם בטרם עת

סיפור לא נעים, כל השטפונות האלה פתאום. ואני לא מדבר רק על אלה שמציפים את הנגב ויוצרים בעיות לחיות, בני אדם ושדות כאחד. אני מדבר גם על השיטפון המוזיקלי שנוחת עלינו בבת אחת ומותיר אותנו רוויים ומתפקעים, כמו שדה חיטה בנגב שהמים מגיעים עד קצהו. כמעט מתחשק לקחת שבוע חופש מהכל, ורק לשבת להאזין לכל המוזיקה החדשה שהגיעה בשבועות האחרונים.

 

הנה עוד שיט תענוגות בין האיים המוזיקליים הבולטים בשצף המוזיקלי של הזמן האחרון.

 

קליפ השבוע

לפעמים אין צורך להכביר מילים ולפעמים אין צורך להעמיס יצירה אמנותית בשום דבר, לא צבעים ולא עלילה. ואכן, בקליפ החדש של Air אין צבעים, לא קורה בו שום דבר, אבל פשוט אי אפשר להתיק ממנו את העיניים.

 

ארוחת החינם של השבוע

אנשים רבים מניחים שחובבי מוזיקה עצמאית/אלטרנטיבית כמוני שונאים כל דבר שמריח מאמצע הדרך. כמו רוב ההכללות, גם זו לא נכונה: לא כל דבר שנטחן בגלגלצ הוא אוטומטית שיר רע, ופופ או רוק של אמצע הדרך יכול להיות גם אינטליגנטי, מהנה ועשוי היטב, אפילו אם אין בו חדשנות, עומק או איזה טוויסט מיוחד.


קורין ביילי ריי. נעים באמצע הדרך (צילום: Gettyimages)

 

קורין ביילי ריי, הזמרת האנגלייה המצוינת, הסתערה ב-2006 על אוזניהם של חובבי אמצע הדרך האיכותי בהצלחה. אלבום הבכורה שלה היה קליל ונעים, ואלבום ההמשך שלו, The Sea שיוצא עכשיו, מעמיק את הטווח שלה, אבל עדיין ידבר גם לילדים שלכם וגם להורים שלכם. אפשר להאזין לו במלואו באתר של NPR.

 

ואם אמצע הדרך עושה לכם אלרגיה מיידית, סורו לאתר הבית של Fourtet, אמן ה-IDM (מוזיקה אלקטרונית אינטליגנטית, זו שמכוונת גם למוח ולא רק לרגליים) הנהדר, שנותן להאזנה מלאה את כל האלבום החדש והמצוין שלו, "There Is Love In You", שיוצא בשבוע הבא. מדובר במעדן.

 

אמנית השבוע

שלושה מוזיקאים נהדרים הלכו לעולמם בזמן האחרון. קייט מק'גריגל, אמא של רופוס ומרתה וויינרייט וזמרת פולק ותיקה ומוערכת בזכות עצמה, זכתה לקהל המגיע לה, אבל שניים אחרים נקברו כשרוב חובבי המוזיקה בעולם לא מכירים אותם, וחבל.


ג'יי ריטארד. הלב נשרט

 

אחד היה ג'יי ריטארד, מוזיקאי פּאנק מוכשר כשד, שידע לכתוב המנונים קצרים וחדים מאוד, עד שהלב נשרט. השנייה הייתה להסה דה סלה, שנוהגת להתקרא רק להסה (Lhasa), זמרת אמריקאית-מקסיקנית עם קול מעושן ונפלא, שהצליחה לשלב לכאורה בלי מאמץ בין מסורות של פלמנקו, פולק אמריקאי בואכה סוזן וגה וטום ווייטס, והשפעות צועניות, אירופיות ועוד.

 

החידה הגדולה היא איך לא הצליחה להסה, כישרון נוצץ ונפלא, להפוך לכוכבת עד יום מותה - לאחר מאבק בן כמעט שנתיים בסרטן השד - למרות הצלחה נאה בחלקים של העולם. "קולה המעושן והמחוספס שידר ניגוד מענג של רוך וקושי, עונג ועצב, שגישרו בין המקומות הרבים בהם נדדה במהלך חייה הקצרים", כתב עליה עידן רינג בפוסט נפלא ומעורר סקרנות בבלוג שלו.

 

אני התאהבתי ב-"Con Toda Palabra" בשנייה וחצי, וצללתי משם לשאר הדיסקוגרפיה המעולה שלה. אני ממליץ לכם להתחיל משם גם כן, ולהמשיך לנדוד בין שירים שלה ביוטיוב.

 

נתקלתם גם אתם בשיר, אמן או קליפ שגרמו לכם להודות לאל הטוב שעדיין יש מוזיקה טובה בעולם? ספרו לנו בתגובות ואנחנו מבטיחים להקשיב.

 

לכל הטורים הקודמים של "איים בזרם"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייר. אין צורך להכביר מילים
להסה. חידה גדולה
עטיפת אלבום
לאתר ההטבות
מומלצים