שתף קטע נבחר

שיש, סולת ושוקולד: 3 עוגות קלאסיות לסופ"ש

גם בקונדיטוריה הכי מוצלחת קשה למצוא עוגה פשוטה וטובה כמו של פעם, כזאת שאפשר היה למצוא פעם כמעט בכל בית. בסוף שבוע הקרוב אתם מוזמנים לאפות בעצמם את אחת מהעוגות הקלאסיות הבאות, שימלאו לכם את הבית בריח נוסטלגי

עוגת שיש

מתכון של רוני ונציה

 

המרכיבים ‭12-10)‬ מנות‭:(‬

100 גרם שוקולד מריר ‭55%)‬ מוצקי קקאו‭,(‬ שבור לקוביות

4 כפות ‭60)‬ מ"ל) חלב

125 גרם חמאה

‭3/4‬ כוס ‭170)‬ גרם) סוכר

2 ביצים

1/2 1 כפיות תמצית וניל

3/4 1 כוסות ‭225)‬ גרם) קמח לעוגות ‬

1/2 1‬ כפיות אבקת אפייה

‭1/3‬ כוס ‭75)‬ מ"ל) שמנת חמוצה

 

כלים: תבנית כיכר באורך 24 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה בתחתית


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור (לא טורבו) לחום בינוני-נמוך ‭170)‬ מעלות‭.(‬
  2. ממיסים את השוקולד עם 2 כפות מהחלב מעל לסיר עם אדים ומסירים מהאש.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל.
  4. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה.
  5. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם החלב שנותר.
  6. במהירות נמוכה מוסיפים לתערובת החמאה את תערובת הקמח לסירוגין עם תערובת השמנת החמוצה, כשמתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח.
  7. מעבירים ‭1/3‬ מהתערובת לקערה בינונית אחרת ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
  8. הרכבת העוגה: בעזרת כף יוצקים לתבנית לסירוגין כפות שטוחות מהתערובת הלבנה ותערובת השוקולד, עד שהתערובות נגמרות (משתמשים בכף נפרדת לכל תערובת‭.(‬ משאירים כמה כפות מתערובת השוקולד לחלק העליון של העוגה.
  9. לעיצוב מראה השיש: בעזרת להב של סכין מעצבים סלסולים בתוך התערובת (לא מסלסלים יותר מדי, כי אז אפקט השיש לא יבלוט).
  10. מניחים את התבנית מעל לתבנית אפייה שטוחה ואופים במרכז התנור ‭60-55‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  11. מניחים את התבנית מעל רשת לצינון 20 דקות. מעבירים סכין חד מסביב לשוליים ובעדינות הופכים מעל צלחת הגשה. מניחים מעל העוגה רשת לצינון, הופכים וממשיכים לצנן צינון מלא.

 

עוגת שוקולד

המרכיבים:

200 גרם חמאה

2 כוסות סוכר

4 ביצים

3 כוסות קמח תופח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

4 כפות אבקת קקאו

2 כוסות ריוויון

לציפוי:

50 גרם חמאה

4 כפות סוכר

4 כפות אבקת קקאו, מנופה

2 כפות מים

1 כף ברנדי

1 כפית רום

לעיטור:

סוכריות צבעוניות

 

כלים: תבנית אפייה בגודל 25X25 ס"מ


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים דקה-שתיים, עד שמתקבל קרם. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות בקרם.
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה ואבקת הקקאו ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  3. מוסיפים את הריוויון ומערבבים בעזרת בכף, עד שהוא נטמע בבלילה.
  4. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח כשעליו פירורים.
  5. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.
  6. הציפוי: מחממים בסיר על להבה בינונית את חומרי הציפוי תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.

 

עוגת סולת

המרכיבים:

3 ביצים

2 אבקת אפיה

2 סוכר וניל

1 כוס סולת

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

1 כוס קוקוס

1 כוס קמח רגיל

לציפוי:

1 כוס מים

2 כפות דבש

2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

 

כלים: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הביצים, אבקת האפייה וסוכר הווניל בקערת המיקסר ומערבלים עד שהביצים תופחות קלות.
  2. מוסיפים תוך כדי בהדרגה את כל המרכיבים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה.
  4. בזמן שהעוגה בתנור מערבבים את המים והדבש ביחד עם הלימון בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומצננים.
  5. כשהעוגה מוכנה יוצקים עליה את הסירופ, בעודה חמה. נותנים לה להתקרר וזורים אבקת סוכר או קוקוס.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
צילום: index open
צילום: אסף אמברם
צילום: ויז'ואל פוטוס
מומלצים