Satio של סוני אריקסון - יותר מצלמה מטלפון
הטלפון המדובר והיקר של סוני אריקסון כולל מצלמה מתקדמת מאוד, אבל לא מציג חידושים משמעותיים כטלפון נייד
סוני אריקסון היא אחת מיצרניות הסלולר הראשונות שקפצו לעולם מסכי המגע, הרבה לפני אפל. עוד בימי ה-Windows Mobile העליזים היו לחברה מכשירי מגע עסקיים.
ה-Satio אמור להיות מוצר שונה לחלוטין, הוא אמור לספק יכולות מולטימדיה מהגבוהות והמתקדמות שיש בשוק הסלולר הוא צויד במסך מגע, מערכת הפעלה סימביאן, מצלמה עם חיישן של 12 מגה פיקסל, GPS, Wi-Fi בלוטות' ועוד.
הגיע באיחור
למרות הכל השקתו של ה-Satio בעולם וגם בישראל מגיעה באיחור משמעותי. המכשיר אינו משאיר חותם בולט, פרט אולי למצלמה שלו. יש לציין שסוני אריקסון חזרה על השגיאה שנעשה עם הנוקיה N97 - הכרזה על מכשיר והשקתו לאחר 7-8 חודשים דבר שלא רלוונטי בשוק הדינמי של היום.
יש לציין שהמכשיר שהה במחיצתנו זמן לא מבוטל החל מגרסת האבטיפוס עוד בטרם שיווקו בעולם, דרך כל עדכוני התוכנה ועד למכשיר שמשווק כיום בישראל. אם כבר דיברנו על השיווק של המכשיר, מחירו הגבוה בישראל מוציא את העוקץ מהמכשיר ובמחיר שערורייתי של 130 ₪ לחודש הוא רחוק מלהוות אלטרנטיבה טובה לכספכם (אלא אם כן אתם מקבלים עליו החזר יפה).
טלפון שמנמן
העיצוב של המכשיר כמעט קנה אותנו לחלוטין. המכשיר אלגנטי מאוד, משדר יוקרה וסטייל עד לרגע שהסתכלנו על פרופיל המכשיר ואז ראינו שיש לו כרס לא קטנה בכלל. המכשיר צר ונמוך יותר מה-iPhone אך שמן יותר הרבה בשל חיישן המצלמה שבולט החוצה.
מצלמת המכשיר מכוסה בכיסוי הגנה. בחזית המכשיר מתחת למסך ה-3.5 אינץ ניתן למצוא 3 כפתורים SEND/END וכפתור תפריט. כפתורי הניתוק וקבלת שיחה קטנים מאוד דבר שיכול להקשות על התפעול לאנשים מבוגרים. בצד הימני של המכשיר נקבל לא פחות מחמישה כפתורים ייעודים למצלמת המכשיר ולנגן המולטימדיה.
ממשק משתמש
סוני אריקסון לקחו הימור רציני והחליטו לשווק את מכשיר המולטימדיה עם גרסת המגע של מערכת ההפעלה סימביאן. בעבר לא פעם ולא פעמיים התבטאנו פה במדור שמערכת ההפעלה סימביאן לא עברה את ההתאמות הראויות למסכי מגע - היא איטית, מסורבלת והיא דוגלת בתפיסה שתפעול מכשירי מגע זהה לתפעול מכשירים רגילים - דבר שהוכח כטעות. ממשק המכשיר שונה ממכשירי סוני אריקסון האחרים, הוא איטי יחסית והמגע על גבי המסך רחוק מלהיות רציף וחלק.
למכשיר קיימות מספר תצורות של מקלדות, מקלדת נומרית וירטואלית (מספרים בדומה למקלדת הסלולרי הסטנדרטי), מקלדת QWERTY מיני שעובדת במצב אנכי של המכשיר ומציגה אותיות זערוריות (שכמעט אינן ניתנות לשימוש) ומקלדת QWERTY מלאה, נוחה ושימושית. כמו כן המכשיר מגיע עם זיהוי כתב יד שפועל בעברית אך מצריך סבלנות רבה - דבר שמאט את העבודה. איכות הסאונד במכשיר מצוינת בזמן דיבור, וגם ספיקר המכשיר חזק אך איכותי.
מצלמה ומולטימדיה
אין ספק שה-Satio הוא הרבה יותר מצלמה ממכשיר סלולרי. הצילומים במכשיר לא פחות ממדהימים, הם משיגים תוצאות שעוד טרם נראו בשוק הסלולר ולא רק בגלל הרזולוציה הלא מבוטלת (12.1 מגה פיקסל), הצבעים בתמונות חדים מאוד וגם עם העברתם למסך המחשב ניתן לקבל תמונות מדהימות שלא יביישו מצלמות קומפקטיות מתקדמות.
זהו אחד המכשירים הבודדים (פרט ל-N86) שמצליח להסתדר היטב גם בצילום לילה בזכות פלאש הקסנון המעולה.למצלמה יכולת זיהוי פנים ויכולת זיהוי חיוך, מה שתורם לתוצאות פוטוגניות ביותר. גם צילום הוידאו לא מאכזב והוא עומד על רזולוציית VGA עם 30 פריים לשנייה.
נגן המוזיקה של המכשיר פעל היטב ועם אוזניות החברה אך איכות המוזיקה לא הדהימה אותנו כמו במכשירי ווקמן אחרים. הוא כולל את יכולת זיהוי השירים המוכרת לנו ממכשירי המוזיקה של החברה. גם הצפייה בסרטונים על גבי המסך מרשימה מאוד. סוללת המכשיר מחזיקה יום עבודה מאומץ.
לסיכום
הסוני אריקסון הוא מצלמה משוכללת מאוד עם קצת יכולות סלולריות. זאת מכיוון שמעבר ליכולות הצילום המעולות שלו הוא לא דואג לחדש לנו כמעט בכלום והוא אף מציג יכולות בינוניות פלוס אז לא מן הנמנע שבתג המחיר הגבוה שלו אנשים יעדיפו לרכוש מכשיר סלולרי בינוני ומצלמה דיגיטלית טובה יותר.
ציון:
מחיר: 130 שקלים ב-36 תשלומים (4,680 שקלים) ברשת אורנג'. 110 שקלים ב-36 תשלומים (3,690) ברשת פלאפון. ישנו זיכוי של 50 שקלים לחודש למדברים מעל 149 שקלים.
יתרונות: צילום, קישוריות מלאה (בלוטות', GPS, WI-FI)
חסרונות: מערכת הפעלה, מסך מגע, נגן סביר בלבד, מחיר.
בשורה התחתונה: מצלמה מצוינת שכלואה בגוף של טלפון, ממכשיר בסכום הזה היינו מצפים ליותר.