לבני יוצאת לקרב: הפריימריז - ניסיון הדחה
המתיחות בקדימה שוברת שיאים, לקראת דיון בהקדמת הפריימריז. גורמים המקורבים ליו"ר המפלגה אמרו ל-ynet כי אם מופז לא מוכן לקבל את מנהיגותה, הוא יכול לעזוב: "היא יוצאת לקרב בעניין הזה ולא תוותר". בליכוד עוקבים בדריכות
האם מפלגת קדימה עומדת בפני פיצוץ? יו"ר קדימה, ציפי לבני, החליטה באופן סופי שלא להיענות לדרישתו של מספר 2 שלה, שאול מופז, להקדים את הפריימריז לראשות המפלגה לחודשים הקרובים. בשיחות סגורות הבהירה לבני לגורמים שונים בקדימה, כי תמיכה בהקדמת הפריימריז, היא ניסיון להדיח אותה מתפקידה. זאת, לקראת כינוסה היום של הוועדה לענייני מפלגה של קדימה.
מקורביה של לבני אמרו אמש (יום ד') ל-ynet כי "אין שום כוונה לאפשר קיום
הוועדה לענייני מפלגה של קדימה צפויה להתכנס כדי לדון בהקדמת הפריימריז. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, יו"ר הוועדה, ח"כ צחי הנגבי, צפוי להציג הצעת החלטה שתקבע כי הפריימריז יתקיימו כשנה או תשעה חודשים לפני הבחירות הכלליות. מקורביה של לבני מעריכים כי דרישתו של מופז תידחה במהלך הישיבה, ואם יחליט הנגבי לקיים הצבעה על הצעתו שלו - הרי שהיא תתקבל.
בליכוד עוד מחפשים את הח"כ השביעי
"מופז צריך להבין: ציפי יוצאת לקרב בעניין הזה, והיא לא תוותר לו. הוא לא יקבל פריימריז. פשוט לא יהיה", אמרו גורמים המקורבים מאוד ליו"ר קדימה. עמדתה זו של לבני צפויה לעורר סערה חדשה בקדימה, ויש המעריכים כי אי קיום פריימריז מוקדמים לראשות המפלגה, יגביר את הסיכויים כי בקדימה יתרחש פילוג, וכי כמה חברי כנסת יעזבו את המפלגה. "היא לא יכולה להיכנע לו ולוותר. אם היא תעשה זאת, היא תאבד את כל עולמה", אמר בכיר בקדימה המקורב ללבני.
למרות דברי המקורבים, בלשכתה של לבני ביקשו להבהיר כי טרם התקבלה החלטה סופית לגבי מועד הפריימריז, וכי "בכל מקרה מועד הבחירות המקדימות ייקבע על סמך מה שטוב לקדימה לקראת הבחירות הבאות, ובמקביל לתהליכים הפנימיים הנוגעים למפקד ולספר הבוחרים של המפלגה".
מופז עצמו התבטא בעבר ורמז כי אם לא יתקיימו פריימריז,
הוא יצטרך לשקול את דרכו בקדימה, אולם מקורביו טרחו להבהיר פעם אחר פעם כי הוא מתכוון להישאר בקדימה, "לנצח בפריימריז ולהתמודד על ראשות הממשלה". עם זאת, ייתכן כי דחיית דרישתו של מופז תעורר מהלך שיוביל בסופו של דבר להיפרדותו מהמפלגה.
גורמים בקדימה ששוחחו עם מופז, ציינו כי לא מן הנמנע שמופז ייתן ידו לפרישה אם יעמוד בראש קבוצה של יותר מעשרה ח"כים. לא ברור עדיין כיצד יגיבו חברי הכנסת אבי דיכטר ומאיר שטרית, שהביעו גם הם את תמיכתם בקיום פריימריז במהלך שנת 2010.
בליכוד עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות בקדימה, ואומרים כי "הקרע במפלגה הזאת לא יכול להתאחות. לבני לא יכולה לאפשר למופז פריימריז על פי דרישתו. היא חייבת להילחם נגדו, והמצב הזה יכול לקדם את הפילוג. אנחנו מחכים בשקט". עם זאת, בכירים בקדימה אומרים כי בימים האחרונים הגבירו אנשיו של בנימין נתניהו את המאמצים למצוא חבר כנסת שביעי שיאפשר פילוג במפלגה.