שתף קטע נבחר
 

מנת רחוב יפנית: אטריות סובה עם ברוקולי

אתם יכולים לסמוך על פיליס גלזר שכשהיא מדברת על אוכל רחוב היא לא מתכוונת לשווארמה. הנה מנה יפנית פופולרית של אטריות סובה עם פרחי ברוקולי טריים, ציר ירקות וממרח וואסבי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
 

אטריות סובה עם ברוקולי וממרח וואסבי

ברוקולי וכל משפחת המצליבים מכילים סולפוראפן שמחזק את האנזימים המעודדים סילוק רעלים מהגוף וחומרים אנטי-סרטניים. עוד מצליבים: כרוב ניצנים, כרובית, כרוב סיני, באק-צ'וי וגם וואסבי. זוהי גרסה קלה של מאכל אהוב ברחבי יפן

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

לציר:
1 גזר
1 גבעול סלרי קטן עם כמה עלים
1 בצל קטן חצוי
1/4  2 כוסות מים
קורט מלח
4 כפות מירין
3 כפות רוטב סויה
לאטריות:
4 כוסות פרחי ברוקולי קטנים וטריים
150 גרם אטריות סובה מכוסמת
2 בצלים ירוקים, חתוכים לפיסות דקות
2 כפיות אבקת וואסבי + 2 כפיות מים

 

אופן ההכנה:

  1. שוברים את הגזר לחתיכות ושמים בסיר בינוני עם הסלרי, בצל, קורט מלח ומים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
  2. מסננים, מסלקים את הירקות ומחזירים את הציר לסיר. מוסיפים מירין ורוטב סויה ושמים בצד.
  3. האטריות: מאדים את פרחי הברוקולי מעל סיר עם מים במשך 5 דקות, או עד שהפרחים מתחילים להתרכך אך עדיין ירוקים.
  4. שוטפים במים קרים להפסקת פעולת הבישול. מסננים היטב.
  5. מביאים מים לרתיחה בסיר גדול (אפשר להוסיף את מי האדוי לסיר). מכניסים את הסובה ומבשלים 8 דקות, או לפי הוראות היצרן (האטריות צריכות להיות אל דנטה).
  6. בקערה קטנה, מערבבים ואסבי ומים ומניחים בצד.
  7. מסננים את האטריות ומחלקים בין 2 קערות גדולות. מניחים מעל האטריות פרחי ברוקולי מאודים ויוצקים מעל את הציר החם.
  8. מפזרים בצל ירוק, ומפזרים בעזרת האצבע פס דק של ממרח הוואסבי סביב הדופן העליון של כל קערה.

     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים